torstai 16. heinäkuuta 2015

Estekisat Riihimäellä 12.7.

Mun aamu alkoi sunnuntaina jo melko aikaisin, tai siltä se kellon soitto 7.20 ainakin näin lomalaisen mielestä tuntui. Pikaisten aamutoimien jälkeen suuntasimmekin äidin kanssa mopoauton nokan kohti tallia.
Onneksi en selkeästi ollut ainoa, joka ei oikein käy aamuisin täysillä, sillä karsinassa odotti tämän näköinen hevonen:


Puhelinkuva...
Poni nousi onneksi ylös ihan reippaasti ilman suurempaa patistelua ja pääsin laittamaan sitä kisakutoon. Meidän tallilta kisoihin lähdettiin minä Hipulla ja Heli Ruusulla.
Laitettiin hepat koppiin yhdeksän jälkeen ja lähdettiin ajelemaan kohti Riihimäkeä. Matka kesti vähän suunniteltua pidempään ja perillä alettiinin heti laittaa heppoja kuntoon.
Menin jo kävelyttämään Hippua kun äiti kävi maksamassa lähtömaksut.
Katsoin 70cm luokan alussa yhden ratsukon suorituksen, minkä jälkeen aloin verrytellä. Hippu oli tosi kivasti kuulolla heti alusta lähtien! Tein paljon siirtymiä ja yritin saada kaikki avut läpi terävästi. Laukassa tein eteenratsastuksia ja aina kun oli tarpeeksi tilaa, tein voltteja.


Hyppäsin mahdollisimman vähän verkkaesteitä, oikeassa kierroksessa toin pystylle vähän vinoon, mutta muuten sain hyvät hypyt alle.


Pääsin radalle valmistautuvaksi ratsukoksi ja näytin Hipulle pari erikoisempaa estettä. 


Edellisen ratsukon lopetettua ratansa moikkasin ja nostin laukan. Kiersin melko pitkän lenkin ykköselle, koska halusin laukkaan aktiivisuutta.
Eka este ylittyi hyvin, jatkoin pitkän tien kakkoselle, jolle jäätiin kauas ja menetin hetkeksi tasapainoni. Kolmonen ja nelonen meni hyvin, vitosella Hippu kolautti vähän, mutta puomi pysyi ylhäällä. Kutoselle jouduin ratsastamaan tosi tarkasti, koska Hippu alkoi kuumua ja tulla vahvaksi. Seiskalle Hippu kyttäsi ja teki valtavan loikan. Kasille lähestyin aluksi ristilaukassa, josta vaihto tuli kamalalla räpeltämisellä ja tultiin liian pohjaan.


Radan jälkeen teki mieli kirkua riemusta, tehtiin sujuva rata ilman kieltoja ja puomeja! Luokassa oli ihanneaika-arvostelu ja saatiin yksi virhepiste alitetusta ihanneajasta. Olin kuitenkin super tyytyväinen ja lopulta oltiin sijalla 9/23.




Pienen käyntitauon ja radan kävelyn jälkeen meninkin jo verryttelemään 80cm luokkaa varten. Tein paljon siirtymiä ja otin taas vain muutaman verkkahypyn. Hippu oli tosi terävä ja teki hyviä hyppyjä.

Kävelin taas radalla valmistautuvana ratsukkona ja näytin pari estettä. Aloitin radan ja tein pitkän tien ykköselle, joka ylittyi hyvin. Kakkoselle oli tosi jyrkkä käännös ja siitä kaareva tie kolmoselle. Ne ratsastinkin oikein tarkasti, koska tiesin linjan olevan Hipulle hankala.
Neloselta vitoselle oli taas kaareva tie, jonka jouduin ratsastamaan vähän turhankin vahvasti. Vitonen oli radan ensimmäinen este maksimikorkeudessa ja vielä tosi ilmava, pitkä okseri. Hippu kyttäsi sitä hetken, mutta meni yli.
Kutonen oli okseri-pysty-sarja. Tulin siihen ihan hyvällä tiellä, mutta Hippu alkoi paria askelta ennen estettä hidastaa ja jännittyä. Sain sen etenemään esteen eteen, mutta sitten se löi jarrut pohjaan ja kääntyi poikittain esteen eteen.
Uusi lähestyminen ja sarjasta mentiin yli. Seiska oli trippeli, jota kauhistelin radankävelyssä. Siitä mentiin kuitenkin ongelmitta yli, samaten viimeisestä okserista.


Radalta tuomisina 4vp ja hyvä mieli. Vaikka yksi kielto tulikin, kieltoputki ei alkanut vaan toisella yrityksellä Hippu hyppäsi nätisti.


Kävelin suoraan varikkoalueelle ja lastasimme hepat autoon ja lähdimme kotiin.

4 kommenttia:

  1. Miten teillä muuten meni koulurata Vivelyssä? En oikein kerinnyt nähdä sitä, kun oli hirveää häslinki (=jännitys..:-D) oman radan vuoksi. Huomasitko muuten, että Suvi otti teistä kans kuvia :) (http://suvituomela.kuvat.fi/kuvat/2015/1-+ja+2-tason+kouluratsastuskilpailut,+Kellokoski+18.7.2015/Luokka+1/heman+h%C3%B6p%C3%B6hein%C3%A4+%281%29.JPG)

    Ootteko tulossa Jokelaan hyppäämään sunnuntaina? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiän rata meni oikeesti aivan penkin alle, tervehdyksen jälkeen lähin kääntämään sitä kaiutinkulmaa päin ja päästiinkin etenemään ehkä kaks askelta ennen kun Hippu rupes kyttäämään ja alko keulimaan. Jatkettiin siitä rataa ja keskiravissa sitä kulmaa kohti tehtiin muutama upee siksak-kuvio ja oikastiin se kulma parin kevätjuhlaliikkeen siivittämänä. Kauheen jännittyny rata kaiken kaikkiaan, en saanu enää kasattua kunnolla loppuradan ajaksi vaan mentiin vähän pitkässä muodossa ja laukkaohjelmassa siirtymät oli tosi huonoja. Saatiin 48%, alkuradalta tais parissa kohtaa pisteet olla alle 4 sen keulimisen ja riehumisen takia.

      En itse asiassa tiie tosta Jokelaan tulemisesta, äiti sitä on yrittäny ehdotella mutta en erityisemmin tykkää Rakesta kisapaikkana.

      Poista
  2. Hienosti menette! Tykkäsin tästä postauksesta todella paljon ja kuvatkin tosi ihania. <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itekki paljon näistä kuvista :)

      Poista