tiistai 14. lokakuuta 2014

Itsenäistä hyppelyä

Moi!

Pahoittelen postaustaukoa, mutta materiaalin ja motivaation puutteen vuoksi olen nähnyt parhaaksi antaa blogin olla hetken hiljaiselolla. Tällä hetkellä vietän iloisesti syyslomaa Lahdessa, Hipun "nauttiessa" valmentajani läpiratsastuksesta kotitallilla.
Lauantaina päätin hypätä itsenäisesti. Viimeksihän olen siis hypännyt kunnolla ilman opetusta joskus kesällä.
Rakensimme äidin kanssa pienen esteradan, joka sisälsi neljä estettä. Teimme esteistä vähän pelottavia. Yritin mm. jäljitellä muuria kavalettipalikoilla ja lipulla, tein tosi ilmavia esteitä ja ripustelin tolppiin joulunauhoja.
Laitoin Hipun kuntoon ja menin verryttelemään. Alkukäyntien jälkeen taivuttelin käynnissä ja tein nopeita pidätteitä niin, että Hippu joutui pysähtymään 1-3 askeleen välein.
Ravasin ja laukkasin rennosti muutaman kierroksen molempiin suuntiin, ja sen jälkeen aloin hypätä.
Aluksi hyppäsin keskiympyrällä pientä pystyä, jonka alla oli kavalettipalikat ja tolpissa joulunauhat. Ensimmäisen kerran tulin ravissa, mutta koska Hippu ei kytännyt estettä lainkaan, aloin tulla laukassa. Hypyt menivät oikeassa kierroksessa hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa teimme yhden oudon sukelluksen, kun Hippu lähti lähempää, kuin ajattelin.



Niin joo, siis ratsastaja odottaa hyppyä loppuun asti satulassa istuen... Eiku?

Sen jälkeen tulin yksittäisenä n. 65cm okserin molempiin suuntiin. Ensimmäinen hyppy lähti aika kaukaa ja Hippu osui takapuomiin. Toinen hyppy meni hyvin, kun neiti muisti hypätä kunnolla myös eteen, eikä vain ylös.


Menin vielä sarjan pari kertaa. Aluksi tulin sisään ravissa, koska ensimmäinen osa oli muuri. Hippu ei ollenkaan epäröinyt, vaan hyppäsi molemmat osat. Välissä tuli hieman hapuilua, koska väli oli hieman pitkä. Äiti lyhensi väliä hieman ja tulin sarjan vielä toisin päin, eli muuri viimeisenä. Hippu vähän jarrutti muurille, mutta hyppäsi kuitenkin mukisematta.
Aloin tulla rataa, jossa oli ensin pysty oikeassa kierroksessa, sitten sarja oikeassa kierroksessa, okseri vasemmassa kierroksessa ja viimeisenä pysty vasemmassa kierroksessa. Rata oli n. 70cm korkea ja sujui tosi hyvin! Itse olin ensimmäisellä esteellä hieman jäljessä, mutta hippu pelasti.


Lopuksi tulin n. 80cm radan, paitsi sarja oli ehkä 70-75cm. Rata meni hyvin, vaikka okserille tulimmekin vähän juureen. En viitsinyt mennä enää isompaa, koska tunneilla on menty tosi pientä vaikka kuinka pitkään. Hippu olisi kyllä selvästi halunnut mennä korkeampaa!
Lopuksi ravailin loppuravit ja korjasimme esteet pois samalla, kun Hippu ja koirani Namu olivat vapaina maneesissa.


Tallissa hoidin Hipun ja vein sen ulos. Hyppelyistä tulee myöhemmin videokooste, kunhan saan sen muokattua. Lisäksi teen luultavasti kisakuvapostauksen kisoista, joita olin kuvaamassa sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti