perjantai 3. lokakuuta 2014

Kouluvalmennus

Moi!

Eilen meillä oli taas vaihteeksi kouluvalmennus. Menin tallille puoli kuusi ja laitoin Hipun pikaisesti kuntoon.
Kävelin alkukäynnit maastossa ja sen jälkeen menin kentällä kaikki askellajit läpi. Hippu oli aivan älyttömän energinen!
Varsinaisen tunnin aloitimme siirtämällä takapäätä ulos ympyrällä. Se oli todella vaikeaa, koska Hippu ei halunnut astua ristiin, eikä varsinkaan myödätä edestä. Teimme samaa juttua käynnissä ja ravissa, mutta Hippu ei kyllä pehmentynyt ollenkaan.


Ympyrältä siirryimme tekemään pohkeenväistöjä ravissa. Minun piti kääntää kaskihalkaisijalle ja väistättää Hippu aina uralle. Uralle tultuani tein voltin, jossa käänsin lapoja sisään ja sen jälkeen taas sama homma alusta. Hippu alkoi vihdoin rentoutua ja myödätä niskasta kunnolla.



Muutamien väistöjen jälkeen palasimme ympyrälle ja siirsimme taas takaosaa ulospäin, tällä kertaa käynnissä. Hippu alkoi toimia tosi hyvin! Kun sain sen pehmeäksi, piti nostaa laukka, laukata pieni pätkä ja siirtyä takaisin käyntiin. Laukassa ympyrä alkoi pienentyä heti, kun ratsastin takaosaa ulos, mutta muuten laukka oli oikein hyvää. Etenkin vasemmassa kierroksessa tuli todella hyviä ja napakoita siirtymiä käyntiin.



Lopuksi ravasimme ympyrällä, ja Hippu alkoi painaa kamalasti edestä. Korjailimme siinä sitten muotoa ylemmäs pidätteillä ja lopuksi kevensin eteen-alas. Loppuraveista käyntiin siirtymä olikin sitten ihan oma juttunsa, Hippu ei nimittäin kuunnellut pidätteitä ollenkaan, vaan nosti päänsä ylös ja töksähti käyntiin. Pari kertaa pysäytin sen ja käskin peruuttaa, minkä jälkeen sain hyvän siirtymän.


Kävelin loppukäynnit maastossa. Juuri, kun olin tulossa tallin pihaan, Hippu jumittui tuijottamaan jotakin, eikä liikkunut millään eteenpäin. Lopulta päädyin peruuttamaan lähemmäs 20 metriä, ennen kuin neidille sopi taas edetä etuperin. Tallissa Hippu sai puurot ja laitoin sille kuivatusloimen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti