tiistai 30. syyskuuta 2014

Esteitä ja koulua

Moikka!

Ajattelin optimistina, että kyllä mulla on hyvin aikaa tähän kirjoitteluun... Noh, vähän yli viikko postaustaukoa ja kerrottavaakin on kertynyt ihan kiitettävästi.
Viime viikko meni käyntityöskentelyn parissa, Hipulla oli nimittäin kenkä irti. Kenkä putosi tiistaina ja kengittäjä pääsi tulemaan lauantaina.

Lauantaina menin kengityksen jälkeen koulua maneesissa. Hippu oli tosi energinen ja laukassa sain muutaman ilopukin. Tein lähinnä kaarevia teitä ja muutaman temponlisäyksen. Menin aika kevyesti, kun Hipun kengitystä muutettiin melko paljon.

Sunnuntaina oli estevalmennus. Menimme jumppasarjaa, jossa oli aluksi ehkä viisi estettä ja lopuksi kahdeksan tai yhdeksän. Lisäksi kentällä oli kaksi pientä pysytä suuntaa vaihtavina esteinä.
Hyppäsin Hipulla ensimmäistä kertaa martingaaleilla ja ne toimivat tosi hyvin, joten tästä lähtien hyppään niillä luultavasti joka kerta. Hippu hyppäsi pitkästä aikaa hyvin, ja kieltojakin tuli vain kaksi. Ensimmäinen kielto ei sinänsä yllättänyt, sillä aurinko paistoi tosi kirkkaasti suoraan silmiin ja ratsastin esteelle vähän löysästi. Toinen kielto sen sijaan tuli kesken jumppasarjan, luultavasti toisella tai kolmannella osalla, maapuomin jälkeen. Ihan yllättäen Hippu löi liinat kiinni ja en ole pitkään aikaan ollut niin lähellä pudota. Loppu tunnin skarppasin ja Hippukin alkoi innostua.



Juupa juu, näin meillä ylitetään jumppasarja...


Maanantaina, eli eilen kävin tuuppaamassa ilman satulaa. Aluksi eräjormailimme varmaan puoli tuntia lähimetsässä ja sen jälkeen menin Hipun kunnolla läpi kentällä. Tein paljon siirtymiä ja katsoin, että pidätteet menee läpi. Hippu tuli tosi pehmeäksi! Lopuksi purimme vähän höyryjä laukkaamalla aivan täysillä ympäri kenttää. Ja kovaa muuten mentiinkin!

Tänään menin taas kentällä. Aluksi kävelin maastossa pitkät alkukäynnit. Kentällä ravasin ja laukkasin rennosti. Annoin Hipun mennä niin lujaa, kuin se halusi. Muutaman pienen pukkiloikan ja luultavasti vähintään kymmenen kiitolaukkakierroksen jälkeen siirryin ratsastamaan Hippua läpi. Hippu oli tosi hidas avuille, se ei olisi halunnut jarruttaa, mutta toisaalta eteenpäin meneminenkin vaikutti olevan liikaa pyydetty. Lopuksi sain Hipun melko hyväksi ja vähän hereille. Kävelin maastossa pitkät loppukäynnit.



Muuli<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti