maanantai 1. syyskuuta 2014

Tallikisat 31.8

Moikka moi!

Toinen postaus muutaman päivän sisällä, jes! Oon nyt kyllä tosi ylpee ku jaksan kirjottaa näin aktiivisesti.
Eilen meidän tallilla oli tallin mestaruuskisat, ja tottahan niihin sitten piti osallistua! En kylläkään mennyt mestaruusluokkaa, kun se oli vain 60 cm... Itse menin luokat 75cm ja 80-90cm.
Olimme tallilla jo hyvissä ajoin ja minä ja kaverini Milla vedimme tehtävärataan tutustumisen ja kuvasimmekin kaksi ensimmäistä luokkaa. Sen jälkeen laitoimme Hipun kuntoon.
Verryttelyssä tuli kiire, kun arvioin 60cm luokan keston väärin. Ehdin juuri ja juuri mennä kaikki askellajit läpi ja hypätä pari verryttelyhyppyä, kun piti mennä jo radalle.
Rata oli siis 75cm, ja ajttelin että sen selvitämme vaikka takaperin. Alkurata menikin tosi hyvin, mutta sitten tuli tiukka käännös, jonka jälkeen oli vähän kummallisen näköinen pysty, jota Hippu ei nähnyt (?), joten se meni ohi. Toisella yrityksellä pääsimme yli ja saimme siten perusradalta 4vp.



Kävin maneesissa hyppäämässä yhden esteen, joka oli seuraavan luokan maksimikorkeudessa ja sen jälkeen menin taas radalle. Tällä kertaa korkeutena oli 80-90cm, mutta iso osa esteistä oli 90cm.
Kaksi ensimmäistä estettä olivat vain 80cm, kolmonen oli 90cm ja sillehän sitten tulikin kaksi kieltoa. Sain mennä radan loppuun ja koska valmentajani oli tuomarina, hän neuvoi samalla. Loppu rata oli tosi hyvä ja Hippu hyppäsi kaikki esteet epäröimättä. Yhden esteen se hyppäsi kuulemma lähes tolppien yläpuolelta, mutta se ei tietenkään näy videolla kunnolla.

Radan jälkeen menimme palkintojen jakoon. Olimme 75cm luokassa toisia, koska kaahasin loppuradan aika lujaa. Toisessa luokassa olimme ainoa osallistujat, mutta emme kuitenkaan saaneet palkintoa kun meidät hylättiin.


Käppäilin maneesissa vielä hetken ja sen jälkeen hoidimme Hipun pois. Sillä oli ikävä haava takajalassa, suoraan jonkin jänteen tai nivelen päällä. Putsasimme sen hyvin ja Hippu pääsi takaisin ulos.
Loppuun laitan vielä tänään otettuja kuvia:




2 kommenttia:

  1. Hippu on tosi hienossa kunnossa :) Silloin kun se asui täällä Keski-Suomessa, kävin muutaman kerran sitä liikuttamassa :) Aivan ihana hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hippu on kyl ehdottomasti min elämän hevonen:)
      Haluisitko kertoo mulle lisää Hipun menneisyydestä siellä Keski-Suomessa? Jos laittaisit vaikka säpöä osotteeseen: enni.lahtinen@elisanet.fi

      Poista