tiistai 2. kesäkuuta 2015

Uusi päätähti on täällä!



Moikka!

Kuten otsikosta varmasti moni osaa tulkita, blogi on saanut uuden päätähden. Kyseessä on ehkä joillekkin entuudestaan tuttu poni, Amanda. Poni vietti pari vuotta ylläpidossa tutuillamme, mutta vihdoin, myöhään eilen illalla se saapui takaisin kotiin.
Hippu ei ole lähdössä mihinkään meiltä, vaan ollaan nyt virallisesti kahden hevosen loukussa...

Amanda on vilahtanut blogissa muutaman kerran aiemmin, mutta en ole kertonut siitä juuri mitään tietoja. Sille on tulossa oma sivu blogin yläpalkkiin, mutta tässä nyt lyhyesti muutamia asioita:

Nimi: Amanda VII
Kutsumanimet: Amanda, Mantu, Mantuli, Pantuli (ja todella monia muita...)
Syntynyt: 25.6.1996
Säkäkorkeus: 139.5cm


Amanda päätyi meille pitkän etsinnän jälkeen vuonna 2009. Ensimmäiset vuodet se toimikin oikein mukavasti, mutta myöhemmin alkoi paljastua mielenkiintoisia ominaisuuksia, joista meitä oli kyllä varoitettukin...
Neljän vuoden yhteiselon jälkeen vuonna 2013 oli kuitenkin selvää, että poni oli minulle vielä aivan liian haastava. Heti, kun vaadin siltä enemmän, se heitti valtavan pukkisarjan. Päädyin maistelemaan hiekkaa useita kertoja, mikä ei pidemmän päälle tee hyvää yhdenkään ratsastajan rohkeudelle. Koska kahta hevosta ei voitu pitää, oli ainoa vaihtoehto laittaa Amanda pois uuden hevosen tieltä.
Onneksi se sai maailman parhaan ylläpitokodin tutuiltamme. Siellä se sai jatkaa samoja terapiahommia, joita se oli meilläkin tehnyt ja siitä pidettiin oikein hyvää huolta.
Viimein tänä keväänä otimme esiin Amandan ottamisen takaisin. Tästä puhuttiin pitkään, kunnes lopulta ilmoitimme ylläpitäjille, että poni tulee takaisin. Tästä alkoikin pitkä, kolmen kuukauden irtisanomisaika. Välillä kaduimme päätöstä, välillä se tuntui juuri oikealta.
Lopulta eilen, 1.6, otimme kopin auton perään ja ajoimme hakemaan Amandan kotiin. Kotitallin pihassa ponia pidellessäni en voinut muuta kuin halata sitä tiukasti ja nauraa ja itkeä samaan aikaan sen hieman paksuksi ja pitkäksi kasvanutta harjaa vasten. Rakas ponini oli taas siinä pihassa, josta se kaksi vuotta aiemmin nousi kuljetusautoon.

Poni on onneksi kotiutunut hyvin, tänään kävin jo vähän ratsastamassa ja se pääsi tutustumaan Hippuun. Saa nähdä, millainen kauhukaksikko niistä poneista kehkeytyy...






10 kommenttia:

  1. Onko tietoo, että onko Amanda ennen ollut ratsastuskoululla?

    VastaaPoista
  2. wautsi, onnea! Toivottavasti nyt pääset jatkamaan vähän paremmin hevosen kanssa kuin parivuotta sitten. Varmasti teit oikean päätöksen, onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, toivotaan että tää lähtee nyt toimimaan :)

      Poista
  3. Sulla on TOSI kiva blogi ja mä olin joskus sun kaa samoil tunneil takkulassa semmosella valkosella ponilla ja sä olit Amandalla. Ja te kun olitte Takkulassa sen muutaman päivän nii Shandy asu ihan Hipun vieressä :) Tosin nyt mulla on uusi hevonen, mutta se asuu kyllä myös Takkulassa.=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo mä muistanki teiät, oltii takkulassa koulukisoissa pääsiäisen jälkee ja mun äiti puhu sun äitin kaa just siit et vaihatte Shandyn johonki hevosee :)

      Poista
  4. Vuonohepat on vaan aina niin kivan näköisiä, myöskin tämä :) Ihania kuvia ja kiva postaus muutenkin! Pitäisiköhän tässä nyt onnitella takaisintulleen hepan johdosta :D Ihana uutinen kuitenkin :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista