sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pikku hyppyjä kahdella hevosella



Moi!

Eilen oli pitkästä aikaa pienen estetreenin aika! Hipun lisäksi hyppäsin myös Riinalla. Riina on nyt mennyt tosi koulupainotteisesti ja Hipulla on ollut hyppytaukoa monta viikkoa, joten mentiin ihan pieniä esteitä.

Olin aikaisemmin päivällä suunnitellut yksinkertaisen estradan, jossa oli pysty, okseri ja pysty, jonka edessä oli kaksi laukkapuomia. Rakensimme radan kentälle ja sen jälkeen menin laittamaan Riinaa kuntoon.
Kävelytin Riinaa maasta käsin melko pitkään. Heti selkään noustuani aloin tehdä käynti-ravi-siirtymiä. Isona hevosena Riina lämpenee hitaasti, joten se lähti eteen vähän laiskasti ja myös käyntiin siirtymiset venyivät pitkiksi. Vähitellen alkoi kuitenkin löytyä terävyyttä ja reaktiot nopeutuivat.
Jatkoin edelleen ravityöskentelyä, mutta lisäsin mukaan puomeja. Riina oli ihan true kouluhevonen, se vaan lompsi menemään isolla askeleella ja hyvässä tasapainossa. Meinasin kuolla nauruun, kun vielä laukkapuomienkin aikana se luuli olevansa koulutunnilla. Tein paljon temponmuutoksia ja yritin saada Riinaa nostamaan päätä ja katsomaan eteenpäin.
Verryttelyksi hyppäsin pientä ristikkoa, joka oli pitkällä sivulla. Pitkän sivun vieressä oli kauhean pelottavia kavalettilaatikoita, jotka aiheuttivat muutamia kevätjuhlaliikkeitä... Riina tuli ristikolle tosi kivasti ja sillä oli tosi helppo katsoa etäisyyttä. Esteen jälkeen se kuitenkin vähän kuumui ja alkoi riuhtoa päätä ylös ja kaahata. Lisäksi jokainen laukanvaihto tuli pukin kautta, joten jouduin ihan tosissani ratsastamaan pysyäkseni kyydissä ja saadakseni tehtyä suunnittelemani reitit.


Hyppäsin lyhyen radan aluksi ihan vaan 50cm korkeudessa. Rata meni tosi hyvin ja tasaisesti, eikä kontrolli kadonnut kertaakaan.
Nostimme esteet 60-70cm korkeuteen ja tulin radan uudestaan. Okserille tulimme tosi pohjaan, muuten rata meni kuitenkin tosi hyvin. Joku pikku pukki sinne väliin tuli, mutta muuten Riina oli kivan rauhallinen ja tasainen.
Lopuksi tulin okserin kerran yksittäisenä, ravasin loppuravit ja kävelytin loppukäynnit.

Kiva perseheru...

Heti perään menin Hipulla. Aloitin tekemällä temponvaihteluja ravissa ja laukassa. Hippu oli tosi energinen ja terävä. Laukassa jarrut meinasivat olla ajoittain hukassa, kun poni olisi halunnut lähinnä kaahata täysillä.
Aloin hypätä ristikkoa ympyrällä. Hippu oli muutaman viikon hyppytauon jälkeen iha innoissaan! Sitä oli kuitenkin tosi helppo tuoda esteelle ja laukkaakin pystyi jo vähän säätelemään.


Aloin tulla pientä rataa ensin ehkä 50cm korkuisena. Hippu ei meinannut malttaa kuunnella, vaan se halusi mennä kovaa ja korkealta! Varmaan ikinä en ole joutunu pidättämään sitä niin paljon! Noh, ei ainakaan puomit pudonneet, kun ilmavaraa otettiin reilusti.
Tulin radan vielä kerran hieman isompana. Ekalle esteelle en nähnyt paikkaa, joten ratsastin vahingossa liian pohjaan. Onnistuin myös sössimään puomi-puomi-pysty-linjan täydellisesti... Muuten meni tosi kivasti, Hippu kuunteli ihan super hyvin ja hyppäsi varmasti.

Nätti dyykkaus :D


Heti radan jälkeen annoin Hipulle pitkät ohjat ja lähdimme loppukävelyille maastoon. Hippu oli super kiltisti, se ei tehnyt yhden yhtä typerää sivuloikkaa!
Ensi viikolla meillä onkin pitkästä aikaa Roosan valmennus, toivottavasti se menisi hyvin!


2 kommenttia: