torstai 28. toukokuuta 2015

Back in business

Moikka!

Nyt saa vähän hehkuttaa, Hippu on taas mukana kuvioissa ja ollaankin päästy jo ihan kunnolla treenaamaan!


Ollaan tosiaan menty ihan kunnolla jo muutama päivä, Hippu on ollut paljon parempi ratsastaa kuin ikinä ennen!
Tänään menimme kentällä. Aluksi kävelin pitkät alkukäynnit ja sen jälkeen annoin Hipun ravata ja laukata puolipitkällä ohjalla ympäri kenttää. Saattaa kuulostaa jonkun mielestä oudolta ratsastaa aluksi lähes kokonaan ilman kontrollia, mutta Hippu toimii kaikkein parhaiten, kun se on saanut vähän päästellä höyryjä ja katsella ympärilleen.


Aloin pikkuhiljaa keräillä ohjia tuntumalle ja ratsastaa Hippua lyhyemmäksi. Se tulikin tosi nopeasti pehmeäksi, mutta takapää vaati lisää aktiivisuutta. Tein molempiin suuntiin muutamia käynti-ravi-siirtymiä, joilla ponin takapää tuli tosi kivasti alle ja se nousi korkeampaan muotoon.



Otin aika nopeasti laukkaa. Annoin Hipun laukata aika reilusti eteen, mutta pyrin pitämään sen edestä ylhäällä. Poni keräsikin yllättävän paljon ylimääräisiä kierroksia ja alkoi mutkitella ja poukkoilla ihan omia aikojaan. Jouduin ihan tosissani ratsastamaan istunnalla, jotta sain vauhdin hallintaan.
Pienen lepotauon jälkeen aloin mennä väistöjä ravissa. Aluksi Hippu yritti tuttuun tapaan lopettaa etenemisen ja mennä vain sivulle, mutta kun aloin ajatella itse enemmän eteen, myös väistö loiventui.
Tein vielä muutamia laukannostoja, koska halusin edes pätkiä rauhallista laukkaa. Hippu alkoi onneksi olla jo vähän väsynyt, joten se ei enää jaksanut kaahata hallitsemattomasti ympäriinsä. Muutaman hyvän pätkän jälkeen siirsin raviin ja ravasin pitkät loppuravit eteen-alas, samalla tehden paljon taivutuksia. Lopuksi kävelin pitkät loppukäynnit ja kävin vielä syöttelemässä.
(Tämän postauksen ratsastuskuvat ovat eiliseltä, sillä tänään ei ollut kameraa mukana).




Puhelinlaatuinen syöttelykuva tältä päivältä

Ihan tosi, mä en ymmärrä, mitä tolle hevoselle on tapahtunut. Ihan yllättäen se on vaan alkanut liikkua paljon paremmin kuin ennen, muoto on tullut paljon ryhdikkäämmäksi ja takajalat on paljon helpompi aktivoida. Oudointa tässä on se, että ei olla edes käyty valmennuksissa moneen viikkoon... Mutta en todellakaan valita, kyllähän se on mukavaa, kun hevonen toimii!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti