perjantai 1. toukokuuta 2015

Estevalmennus



Moikka!

Tiistaina olimme jälleen Roosan valmennuksessa. Tunnin alussa puhuttiin vähän mun kisasuunnitelmista, sovittiin että hypättäisiin vähintään 80cm rataa ja katsottaisiin sitten, mitä luokkia kannattaa hypätä.
Aloitimme tunnin tekemään ravissa ja laukassa temponvaihteluja. Hippu oli varsinkin ravissa tosi löysä ja yritti painua alas, mutta laukassa se oli kivan terävä.
Hyppäämisen aloitimme menemällä 18 metrin linjaa. Menimme väliin vuorotellen neljä laukkaa eteen ja viisi laukkaa kiinni. Aluksi viisi laukkaa teki tosi tiukkaa, joten Roosa pidensi väliä vähän.
Sen jälkeen sain hyvin mahdutettua väliin viisi askelta, mutta Hippu pystyi silti venyttämään väliin myös neljä askelta.

Kuvia on nyt vaan verkkahypyistä, muut hypyt löytyy videolta postauksen lopusta :)
Tämän jälkeen aloimme tulla pientä rataa, aluksi ihan matalana. Ihan ensimmäinen kaarre oli vaikea, muuten rata oli tosi helppo. Rataan sisältyi myös okseri-pysty-sarja, joita en todellakaan tykkää hypätä. Jostain syystä oon mokannut juuri okserilla alkavat sarjat niin monta kertaa, että en enää haluaisi hypätä niitä...

Ai miten nii häiriintyneen näköne? :D

Eka rata meni tosi hyvin, sain käännettyä sen vaikean kaarteen hyvin ja sarjastakin mentiin yli, vaikka etäisyys jäi vähän kauas. Tulimme saman radan heti uudestaan vähän isompana ja se oli kyllä aika kauheeta säätämistä... Katoin etäisyydet ihan outoihin kohtiin ja muutenkin kaikki tasapainoisuus puuttui. Hippu oli kuitenkin kivasti kuulolla, sain säätää laukkaa jos halusin ja se hyppäsi mun käskystä huonommistakin paikoista.
Lopuksi tulimme radan vielä kerran hieman pidennettynä ja korkeampana. Alku meni tosi hyvin, mutta lopussa aloin taas säätää ihan omiani ja viimeisestä linjasta ratsastin osan ravissa. Toi linjoilla ravaaminen on onneksi loppunut viime aikoina lähes kokonaan, ennen tein sitä enemmänkin.
Tulimme radan loppuosan uudestaan ja ekalle kaarevalle tuli kielto, kun en nostanut Hippua kunnolla ylös välissä. Aloitimme vielä kerran alusta ja rata meni hyvin, vaikka ihan viimeiselle esteelle tultiinkin lähelle kun ratsastin linjalle viisi laukkaa neljän sijasta.


Puhuttiin Roosan kanssa, että voin mennä 9.5 Riihimäellä (jos siis saadaan sinne kyyti) 70cm ja 80cm, kunhan muistan ratsastaa kunnolla. Ollaan hypätty kuitenkin kisoissa tosi monta 80cm luokkaa eikä se korkeus todellakaan oo meille mitenkään iso. Suurin ongelma on mun päässä, heti kun esteet kasvaa jään itse jarruttamaan, vaikka pitäisi edetä.
Onneksi kisoja ennen on vielä yksi valmennus, toivotaan että se menisi hyvin niin oon sitten kisoissakin luottavaisin mielin!

LINKKI VIDEOON



2 kommenttia:

  1. Tosi hienoja kuvia ja kiva blogi muutenikin. Sait just uuden lukijan. Käyhän lukemassa minunkin uutta blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon ja tervetuloa lukijaksi! Pitääkin käydä kurkkaamassa sun blogia :)

      Poista