torstai 15. lokakuuta 2015

Blogi takaisin henkiin: kuulumisia ja paljon kuvia

Moi!

Mietin pitkään, mitä teen blogin kanssa. Lopulta pätin, että bloggaaminen on mulle niin iso osa elämää, etten halua siitä luopua. Amandan takaisin tulon jälkeen äiti ei enää ole kerinnyt kuvaamaan mun ratsastusta ja haluaisin kuitenkin saada postauksiin kuvia.
Mutta tosiaan, nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja avasin bloggerin lähes kahden kuukauden tauon jälkeen.

Varmasti näin alkuun on ihan hyvä kertoa hevosten kuulumisia.

Hippu jäi sairaslomalle reilu kaksi kuukautta takaperin. Käytiin klinikalla, jossa mitään vikaa ei löytynyt. Tämän jälkeen meillä kävi kranio-sakraaliterapeutti ja hieroja. Totesimme että poni oli yksinkertaisesti niin jumissa, ettei pystynyt liikkumaan puhtaasti.



Hippua hoidettiin laaserilla ja koulusatula vaihtui sopivampaan. Pikku hiljaa pääsimme takaisin työskentelemään, ensin kevyesti ja vähitellen rankemmin.
Nyt vajaa kuukauden ajan ollaan päästy käymään kouluvalmennuksissa. Aluksi teimme töitä kevennetysti, mutta nyt ollaan jo treenattu asioita ihan meidän omalla tasolla. Toki tauko näkyy hevosessa ja sen kunto putosi nopeasti, mutta lihaksia on saatu palautettua jo ihan mukavasti.
Hipun kanssa on nyt kaikkein oleellisinta, että se liikkuu oikein päin, eikä pääse jännittymään ja sitä kautta jumittamaan lihaksiaan.



Esteet toimme treeniin tosi varovasti, aluksi puomeilla ja kavaleteilla ja ihan pikku hiljaa esteitä korottaen. Hyppäsin lyhyitä itsenäisiä treenejä ja Hippu tuntui aina olevan tosi innoissaan!
Tänään päästiin vihdoin estevalmennukseen ja meno oli kyllä super vauhdikasta! Vähän on vielä säädöt hukassa, mutta yleisesti poni toimii oikein kivasti.


Lentokone :D

Amanda on tehnyt töitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Ylläpidon jälkeen sillä oli kunto aika alhaalla ja sitä ollaan liikutettu käynnissä lähes päivittäin, minkä lisäksi sitten hikeen enintään kolme kertaa viikossa. Koulupuolella ollaan edistytty ihan super paljon! Poni ei vielä jaksa kantaa itseään pitkiä aikoja, mutta selvästi työmotivaatiota löytyy. Pikkuhiljaa varmasti oisea muotokin alkaa jäädä pysyväksi, muutosta on ihan muutamassa kuukaudessa tapahtunut kuitenkin tosi paljon.

Puhelinlaatu...



Esteitä ollaan menty tosi säästeliäästi, ehkä kaksi kertaa kuukaudessa. Aluksi hypyt oli tosi hukassa, mutta nyt alkaa esteillä löytyä taas intoa ja poni selvästi muistaa, mistä on kyse. Amandalla on kuitenkin ikää (ja ylipainoa) niin paljon, että turha lähteä hypyttämään isoja esteitä liian aikaisessa vaiheessa.



Mitä tykkäsitte tälläisestä kuva- ja videopainotteisesta postauksesta? Toivottavasti jaksatte jatkaa meidän tekemisten seuraamista, vaikka taukoa onkin ollut tosi kauan!

2 kommenttia: