keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Sänkkärikuvia ja estevalmennus

Moi!

Vajaa viikko sitten perjantaina kävimme sänkkärillä kolmen hevosen voimin. Itse menin Hipulla, äiti meni Amandalla ja Riina oli matkassa vuokraajansa kanssa. Reitti pellolle kulkee kohtuu ison tien viertä pitkin, mutta hyvin me siitä selvittiin muutamista kevätjuhlaliikkeistä välittämättä.
Pellolle saavuttuamme huomasimme, että ennen meitä kävellen matkaan lähteneet tukijoukot olivat eksyneet väärälle pellolle. Parin puhelinsoiton jälkeen saimme kuitenkin porukan oikeaan paikkaan.
Teimme ensin pientä verkkaa ravissa ympyröillä. Hippu oli tosi virkeä ja pidättäessä se veti itsensä tosi jännittyneeksi pudottaen selän pois matkasta.



Otimme laukkaa ensin tosi rauhallisesti, koska pikkuisella Amandalla ei riitä vauhti isojen hevosten mukaan kovassa vauhdissa.
Pienen kävelytauon jälkeen lähdimme Riinan vuokraajan kanssa kahdestaan ottamaan reippaampaa laukkaa. Hippu lähti kuin tykin suusta jättäen paljonisomman Riinan kauas taakse. Annoin ponille tilaa mennä niin kovaa, kuin se jaloistaan sai irti. Muutaman kierroksen jälkeen aloin pikku hiljaa jarrutella, mutta Hippu oli asiasta ihan toista mieltä. Pienen keskustelun jälkeen sain aikaan suhteellisen rauhallista ravia, jota puksuttelin menemään pari ympyrää molempiin suuntiin.




Loppukäynnit tulivat takaisin tallille tallustellessa ja matka sujuikin paljon rauhallisemmin, kuin mennessä.




Tämän viikon maanantaina oli jälleen vuorossa Roosan estevalmennus. Teimme paljon hommia puomeilla, mikä oli ihan hyvä juttu kun edellinen hyppykerta oli kuitenkin vain muutamaa päivää aikaisemmin.
Aloitimme tulemalla pitkää puomikujaa ravissa. Välit olivat tarkoituksella lyhyet, jotta Hippu joutui keskittymään jalkoihinsa ja kantamaan itseään. Pari kertaa tultiin kyllä sellaisella vauhdilla ja tallottiin puomejen päälle, että tällaista ei-niin-rämäpää ratsastajaa saattoi hieman hirvittää. Vähitellen Hippu selvästi ymmärsi jutun juonen ja alkoi keskittyä paremmin.
Tulimme puomitehtävää myös laukassa. Hippu kuumui tosi paljon ja unohti katsoa jalkoihinsa. Lisäksi sössin itse etäisyyksiä ihan naurettavan paljon. Lopulta tämäkin tehtävä onnistui ja Hippu esitti tosi kivan pyörivää laukkaa!


Tulimme edelleen samaa tehtävää, mutta osa puomeista oli nostettu ristikoiksi. Hippu oli tässä vaiheessa jopa liian rauhallinen ja jouduin muistuttamaan sille, että esteistä hypätään yli, ei astuta.
Parin toiston jälkeen tehtävän loppuun lisättiin kolme yksittäistä estettä. Kaksi niistä oli kaarevalla linjalla ja yksi erikseen pitkällä sivulla. Esteet olivat aluksi ehkä 50cm, mutta silti onnistuin mokaamaan koko jutun, vieläpä kahdesti peräkkäin!
Ilmeisesti Roosakin totesi, että eihän tästä mitään tule. Tehtävän helpottamisen sijaan estäät nostettiinkin 80cm korkeuteen ja kappas-etäisyydet tulivat kuin itsestään. Viimeiseltä esteeltä Hippu otti puomin, hyppy lähti ihan täydellisestä paikasta, mutta tarkkuus jäi puuttumaan. Hyvän mielen takaamiseksi tultiin viimeinen este uudestaan, tällä kertaa puhtaasti. Lopetimme tunnin siihen ja tein pitkät loppuverkat.



Kyl meistä kenttäratsukko tulee, päästiin jopa ojan yli! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti