lauantai 31. lokakuuta 2015

Ohjasajovalmennus

Moi!

Käytiin reilu viikko sitten Hipun kanssa vähän erilaisessa valmennuksessa. Olimme nimittäin ensimmäistä kertaa treenaamassa ohjasajoa!
Hipullahan on tosiaan melko traumaattinen historia ajamisesta. Siitä on nuorena yritetty ravihevosta, mutta se ei syystä tai toisesta ottanut kärryjä peräänsä. Ilmeisesti tässä vaiheessa on kouluttaja menettänyt hermonsa ja hakannut Hipun aika lailla huolella, koska se peltää edelleen takana tapahtuvia asioita ja kaikkia nopeita liikkeitä.
Itse olin Hippua ohjasajanut kerran aikaisemmin, käynnissä ja ilman raippaa. En ollut ennen valmennusta kovin luottavainen, sillä tiedän Hipun pelkoreaktioiden tulevan ajoittain melko vahvoina esiin.
Aloitimme niin, että olin Hipun vierellä, vähän niin kuin juoksuttaessa. Vähitellen siirryin taaksepäin, eikä poni reagoinut siihen mitenkään!



Tehtiin tosi paljon väistöjä ja kokoamista. Maasta käsin oli jotenkin tosi ärsyttävää tehdä väistöjä, kun hevosen olisi pitänyt väistää ulko-ohjan pidätteillä. Hippu ei ihan heti tätä tajunnut, mutta pienen vänkäämisen jälkeen se alkoi päästä jutun juoneen kiinni.
Meillä oli ohjat vyön ylimmissä lenkeissä, mikä oli ehkä vähän huono idea. Hippu nousi välillä tosi ylös ja alkoi mennä eteenpäin alakaula pullottaen. Ensi kerralla pitää varmaan vaihtaa ohjien paikkaa alemmas, että saadaan niskaa rennommaksi...



Juttu josta itse tykkäsin tosi paljon oli ympyrällä ravaaminen. Ensin en kyllä saanut Hippua siirtymään raviin... Heti ymmärrettyään mitä mä siellä maassa huidoin, Hippu alkoi kuuliaisesti hölkätä ympyrää. Olin ihan ihmeissäni, miten helppoa oli saada hevonen kokoamaan itseään ja taipumaan rehellisesti!
Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen Hippuun. Ohjasajo ei ehkä ole mulle se ykkösjuttu, mutta ihan kivaa vaihteluahan se on hevosen liikutukseen.


1 kommentti:

  1. Me kokeiltiin keskiviikkona ekaa kertaa ponien kanssa ohjasajoa, se oli kyllä ihan huippukivaa :D mä luulen et Otto ja Jassu osas temput paremmin kun mitä me osattiin, toi oli meinaan meidän eka kerta kun sitä kokeiltiin. Ponskit nyt ei oikeestaan osaa paljoa muuta kun perus askellajit, laukka on vaikee eikä sitä tarviikkaan osata, väistöt tai mitkään muut tollaset ei onnistu. Toisaalta et eihän raviponin sellasia tarviikkaan osata :'D

    Kiva et teillä meni hyvin ja et Hippu ei pelännyt :)

    VastaaPoista