keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Estevalmennus

Moikka!

Musta tuntuu että kirjotan koko ajan estepostauksia, vaikka nytkin viime hyppykerrasta on viisi päivää. Itse kuitenkin lomailin viikonloppuna Ruotsissa, joten juurikaan ratsastuspostauksia ei ole ollut kirjoitettavaksi.
Eilen Roosa kävi taas hypyttämässsä meitä. Verkkasin itsenäisesti ja Roosan tultua pääsimme aloittamaan valmennuksen tehokkaasti.
Aluksi ravasimme puomeja. Kaksi puomia oli kaarevalla linjalla jonka pituus oli 18m ja kaksi puomia suoralla linjalla, jonka pituus oli 18m. Kaarevan linjan keskellä oli tötsät, joiden kohdalla piti tehdä voltti ja suoran linjan keskellä piti tehdä käyntisiirtymä käyttäen mahdollisimman paljon istuntaa. Tämä sujui kohtuu hyvin, vaikka Hippu yrittikin aluksi puskea sisäpohjetta vastaan.

Tässä jonkinlainen tuherrus meidän upeasta radasta

Seuraavaksi puomit nostettiin n. 50cm esteiksi. Tulimme alkuun suoraa linjaa pari kertaa niin, että esteiden väliin piti ottaa 4 tai 5 askelta. Aluksi tulin viidellä, jolloin jouduin ottamaan kunnolla kiinni. Viisi askelta tuli kuitenkin tämän jälkeen helposti, joten seuraavaksi piti ratsastaa kunnolla eteen neljä askelta. Hippu otti pari kertaa viidennen töpöaskeleen, mutta sitten se yllättäen ponnistikin uskomattoman kaukaa ja löysin itseni kaulalta. Onnenksi Hippu kilttinä ponina hidasti raviin ja pääsin takaisin satulaan!
Jollain tavalla aloin itse skarpata kunnolla vasta meinattuani pudota, ja askeleen pidennys ja lyhennys alkoi olla hallinnassa.
Sitten hyppäsimme molempiin suuntiin kaarevaa linjaa. Ensimmäisillä kerroilla Hippu meni kaaren väärässä laukassa, mutta tajuttuaan jutun juonen se alkoi vaihtaa laukan esteen päällä. Tehtävä alkoi sujua ja lisäsimme linjan keskelle voltin. Voltilla Hippu muuttui tosi painavaksi heti, jos en pitänyt jalkaa edessä ja istunut kunnolla alas.
Lopuksi tulimme rataa jossa aluksi oli suora linja viidellä laukalla, sen perään kaareva linja voltilla ja lopuksi suora linja neljällä laukalla. Muuten meni oikein kivasti, mutta en meinannut saada viimeiselle linjalle tarpeeksi isoa laukkaa, kun Hippu alkoi väsyä. Parin yrityksen jälkeen sain linjalle oikean askelmäärän ja menin vielä pari kertaa kaarevan linjan voltin kanssa ja yritin saada Hipun kunnolla ylös voltin aikana. Kun myös voltti onnistui, ravasin eteen-alas ja kävelin loppukäynnit.
Tykkäsin valmennuksesta paljon, rakastan kaikkia teknisiä tehtäviä ja juuri meille vaikeat asiat kiteytyivät valmennukseen hyvin. Lisäksi esteet olivat ihanan pieniä, enkä joutunut jännittämään hyppyä, vaan pystyin keskittymään tahtiin ja reitteihin. Hippu oli hyvin kuulolla ja pystyin itse ratkaisemaan tilanteita sen sijaan, että olisin jäänyt vain ihmettelemään kun Hippu tekee omia ratkaisujaan.
Pahoitteluni melko kuvattomasta postauksesta, lopussa kuitenkin videokooste valmennuksesta!



LINKKI VIDEOON

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti