torstai 12. helmikuuta 2015

Lumilaukkaa

Moikka!

Viime viikolla kirjoittamani Minä ratsastajana nyt ja ennen postaus sai yllättävän paljon lukukertoja ja blogin kävijämäärään nousi selkeä piikki. Kiitos siitä!
Hipulla on ollut molemmat etukengät irti lauantaista lähtien, joten tämän viikon olemme voineet ratsastaa vain pellolla. Tänään kengittäjä onneksi tulee laittamaan kengät takaisin ja pääsemme taas ratsastamaan myös maneesissa!
Eilen olimme äidin kanssa tallilla suhteellisen ajoissa, joten saimme myös kuvia! Laitoin Hipun kuntoon ja kävelin pellolle. Kävelin aluksi pellon kerran ympäri ja sen jälkeen otin ravia. Annoin Hipun mennä ihan vapaasti, puolipitkällä ohjalla ilman mitään sen kummempia vaatimuksia.
Hippu oli tosi energinen ja itse meinasin jatkuvasti törmätä puiden oksiin (tosiaan meidän pellosta noin puolet on metsää...).




Laukassa Hippu innostui tosi paljon ja ensimmäinen kierros mentiinkin aika vauhdikkaasti! Pikkuhiljaa Hippu alkoi kuitenkin rauhoittua ja päätin kokeilla laukata ilman käsiä. Tulimmekin suoran aika vauhdilla, mutta mutkassa Hippu hidasti käyntiin pelkällä istunnalla ennen, kuin ehdin edes ottaa ohjia takaisin käteen. Kiltti poni!
LINKKI VIDEOON Video on täysin käsittelemätön ja leikkaamaton, koska tää kone ei suostu yhteistyöhön...

Laukkailin vielä ihan ohjat kädessä muutaman kierroksen. Hippu hyppi ihan innoissaan pienten ojien yli ja kaahasi suorilla leikkien laukkahevosta.



Ravasin pari jäähdyttelykierrosta, joiden aikana Hippu alkoi rentoutua tosi hyvin, mitä se ei ole ennen pellolla tehnyt. Alkoi jo tulla pimeää, joten kävelin loppukäynnit ja palasimme talliin.
Tallissa Hippu sai päälleen lämpimän villaloimen ja pääsi syömään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti