perjantai 10. huhtikuuta 2015

Meidän pääsiäinen



Moi!

Nyt saatte varautua megapostaukseen, Hippu oli mukana Lahdessa pääsiäislomalla ja kerrottavaa riittäisi vaikka kuinka paljon!

Perjantaina pakkasimme Hipun jo aikaisin aamulla ja suuntasimme auton nokan kohti tuttua Takkulan tallia. Hippu matkusti tapansa mukaan asiallisesti ja perille päästyämme poni oli ihan rauhassa, ilmeisesti tunnisti paikan.


Hippu sai paikan ratsastuskoulun 1-tallista, ponilla oli koko tallin suurin karsina. Se näytti heti viihtyvän hyvin ja oli kuin kotonaan.
Purimme Hipun kamat autosta satulahuoneeseen. Kun tavarat olivat paikoillaan, laitoin Hipun kuntoon ja menin kentälle ratsastamaan. Treenasin osia KN special-ohjelmasta. Hippu oli tosi mukava, vaikka pitkästä aikaa ulkona ratsastaminen saikin sen käymään "hieman" kuumana... Sain ponin kuitenkin tosi hyvin kuulolle ja varsinkin ravissa se meni tosi kauniissa muodossa ja käytti koko kroppaansa aktiivisesti.


Ratsastuksen lopuksi annoin Hipun laukata kunnolla ympäri isoa kenttää. Se oli ihan innoissaan ja teki hauskoja spurtteja. Loppuraveissa poni paineli menemään ihan kuin vermon takasuoralla, mutta ainakin meillä oli hauskaa!


Illalla kävin vielä tekemässä Hipun kanssa maastakäsin hommia.


Lauantaina menin maneesissa. Tein paljon siirtymiä ja kiemuroita. Yritin myös harjoitella ohjelmia maanantain kisoja varten, mutta ei siitä tullut oikein mitään...
Hippu oli taas tosi virkeä, eikä sitä olisi todellakaan kiinnostanut keskittyä liikkumaan nätisti tai kuuntelemaan hidastavia apuja. Vasta väistöt ja lisäykset saivat ponin kuuntelemaan ja lopulta se menikin ihan huippu kivasti! Laukassa Hippu yritti vähän kuskailla, mutta nopeilla siirtymillä ja vahvalla istunnalla sain aikaan muutamia hyviä pätkiä.



Lopuksi menin pari pientä kavalettia mielenvirkistykseksi ja ravasin eteen-alas.
Illalla kävimme siskoni kanssa irtojuoksuttamassa Hippua pikkumaneesissa.

Sunnuntaina menin kentällä kangilla ja ratsastin molemmat kisaohjelmat läpi. Hippu oli vähän edellisiä päiviä rauhallisempi, mutta kyllä se edelleen oli enemmän pideltävä kuin eteenpäin puskettava.
Molemmat ohjelmat menivät mielestäni tosi hyvin, vaikka en ollut ratsastanut niitä ikinä ennen. Hippu jaksoi ajoittain kantaa itseään tosi hienosti ja keskittyi, mutta välillä se alkoi kyttäillä toisia hevosia ja säheltää omiaan.



Ratsastettuani ohjelmat läpi ratsastin Hippua hetken tosi reilusti eteen ravissa ja laukassa, mutta vaadin sitä pysymään kevyenä edestä. Sain tehtyä ehkä parhaat laukkapätkät ikinä ja ravikin alkoi olla jo ihan super hienoa!


Ratsastuksen jälkeen tein valmisteluja seuraavan päivän kisoja varten.

Maanantaina meillä olikin kauden ekat koulukisat, jotka olivat samalla Takkula-cupin II osakilpailu. Olin tallilla jo kello 11, vaikka ensimmäinen starttini (helppo C:1) oli aikatauluissa merkitty kello 13.30, heti luokan jakavan tauon jälkeen. Ehdin hyvin katsoa tuttujen ratoja ennen Hipun kuntoon laittamista.
Verryttelin tosi kevyesti, koska luulin että aikaa oli 40 minuuttia. Ehdin kuitenkin ravata vain kaksi kierrosta, kun minut kuulutettiin valmistautuvana ratsukkona. Starttini oli siirretty olemaan ennen taukoa, mutta itse en tästä tiennyt mitään. Eihän siinä muukaan auttanut, kuin mennä radalle lähes verryttelemättömällä hevosella.
Ennen suoritusta ehdin onneksi kierrellä radalla hetken, sillä Hippu kyttäili tuomaria ja oli tosi jännittynyt.


Rata alkoi hyvin ja ensimmäisistä arvostelukohdista numerot olivat tasaisesti 6.5. Laukkaohjelmassa kuitenkin Hipun tasaisuus katosi, poni alkoi rykiä eteenpäin ja nousta selvästi kuolaimen eteen. En viitsinyt ruveta nyppimään ohjista niin vahvasti, kuin olisi pitänyt vaan tein pidätteitä istunnalla ja sormilla, mutta ei siitä oikein apua ollut. Laukkaohjelman jälkeinen pieni ravipätkä oli aivan järkyttävä, tasaisuudesta ei tietoakaan, poni tuijotti yläkautta silmiin ja vauhti vain kiihtyi. Voin kertoa, että lopputervehdyksessä olin vilpittömän onnellinen siitä, että se hirveä kaahaaminen loppui ja pääsin pois maneesista.


Ihmetys oli melko suuri, kun meidät kutsuttiin palkintojenjakoon! Olimme sijalla 4/19, tuloksella 61.4%, vaikka rata oli huonoin mitä olemme ikinä tehneet.

Aika hapan poni...
Kuva takkulan facebook-sivuilta

Seuraavaan luokkaan verryttelin ihan kunnolla ja Hippu olikin lopulta verryttelyssä tosi kiva. Radalle mennessä koko pakka levisi, Hippu painui alas eikä noussut millään. Unohdin vielä radankin ja laukkaohjelmassa muoto levisi taas käsiin.
Koko rata oli aivan täydellinen fiasko, ainoa yllättävän hyvin onnistunut kohta oli laukasta käyntiin siirtymä ja siitäkin saimme vain vitosen. Koko paperi oli täynnä vitosia, muutama kutonen ehkä jossain välissä. Läpi kuitenkin päästiin ja saimme "huimat" 56.5%.


Yllätyksekseni emme edes olleet läheskään huonoimpia, sijoituksemme oli 4/9.
Kisojen jälkeen kävimme mummilla syömässä ja sen jälkeen pakkasimme tavarat autoon, ponin koppiin ja lähdimme ajamaan kohti kotia.
Kotona Hippu pääsi suoraan iltaheinille ja minä järjestelin tavarat paikoilleen.


Kisavideot tulee luultavasti erilliseen postaukseen, kunhan saan ne ladattua youtubeen.
Loppuun vielä erinäistä kuvasilppua:





2 kommenttia:

  1. Vitsi, olipa kiva postaus! Teidän pääsiäinen näytti olevan täynnä kaikenlaista kivaa tekemistä :)!
    Harmi kun et päässyt verryttelemään kunnolla ja rata ei mennyt niin mahtavasti omasta mielestäsi. Tuomarit olivat silti eri mieltä ;) Ensi kisat menevät sitten paljon paremmin! ♥

    VastaaPoista