keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ulkokausi korkattu!



Moikka!

Ihanaa, kun on taas kevät! Sää on ollut tosi vaihteleva, välillä on lämmin ja välillä tulee räntää... Onneksi pääsääntöisesti ollaan pysytty plussan puolella, mikä tarkoittaa, että kentällä pääsee taas menemään.

Olen mennyt kentällä nyt kaksi kertaa, ensimmäisen kerran Hippu oli ihan innoissaan kun päästiin pois maneesista ja koko ratsastus menikin rauhoitellessa ponia. Hippu liikkuu kentällä paljon paremmin kuin maneesissa, mutta toisaalta se myös kyttää enemmän. Tein muistaakseni paljon laukannostoja ja yritin saada ponin keskittymään itseeni.



Sunnuntaina meillä oli kouluvalmennus. Oli tosi kivan oloinen sää, joten menimme taas ulkona. Ennen valmennusta verryttelin huolellisesti tekemällä teräviä siirtymiä ja taivuttelemalla.
Kun valmentaja tuli, kerroin vähän kuulumisia ja pohdimme, mikä edellisissä kisoissa meni pieleen. Syvällisen juttutuokion jälkeen olikin aika aloittaa varsinainen työskentely.
Aloitimme aktivoimalla Hipun takajalkoja käynnissä. Tein pysähdyksiä, joihin ratsastin useiden pienten, terävien askeleiden kautta. Hipun jännittyessä niskasta tein voltin, jonka aikana tehty pieni asetus rentoutti hevosen ylälinjaa.


Kun käynti oli hyvin hallinnassa, aloin tehdä ravisiirtymiä. Ravi oli alusta alkaen kivan rentoa, mutta siirtymät käyntiin tulivat liikaa etujaloille. Sen sijaan, että olisimme hinkanneet pelkkiä siirtymiä, aloimmekin nostaa muotoa ravissa tekemällä melkein käyntiin-siirtymiä. Kun poni nousi enemmän ylös edestä, siirtymät paranivat huomattavasti.



Vasemmassa kierroksessa Hippu valui helposti lapa edellä ulos ja alkoi pudottaa muotoa, joten asetimme aluksi ulos ja sieltä toimme asetusta vähitellen sisälle. Hippu oli tosi mukava!
Laukassa teimme töitä niin ikään suoruuden kanssa. Oikeassa laukassa poni oli tosi hyvä, vasemmassa se halusi olla vähän mutkalla joka suuntaan. Asettaessa ulkolapa karkasi helposti, mutta kun toin asetuksen sisään vähitellen, tuli laukasta tasapainoisempaa.


Lopuksi ravasin eteen-alas ja sadekuuron yllätettyä menin maneesiin kävelemään loppukäynnit.



2 kommenttia:

  1. Muuten tää postaus oli tosi kiva ja teillä menee hienosti, mutta toivoisin vähän tarkempaa selitystä siitä, mitä teitte ja miten se oikeastaan meni. Tämä meni nyt vähän liiankin nopeasti, vaikka ymmärrän kyllä, jos ei sen kummempaa sanottavaa ollut :)
    Tosiaan ihanaa, kun tulee kesä! Vihdoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää yrittää selittää tarkemmin, nyt ratsastuksien ja postauksen välissä oli sen verran pitkä aika, että en enää muistanut mitään kovin tarkasti :)

      Poista