torstai 2. huhtikuuta 2015

Satulansovitusta ja Roosan valmennus



Moikka!

Kuten otsikko kertoo, meillä oli tällä viikolla sovituksessa uusi koulupenkki. Ratsastin sillä tiistaina, Hippu oli tosi kivan tuntuinen, mutta normaalia reippaampi. Mä en osannut istua siellä yhtään, satulassa oli sen verran vähän polvitukea että mun jalka valui eteen eikä ollut vakaa.
Menin paljon ympyröitä ja kiemurauria, maneesissa oli kyllä sen verran ruuhkaista, ettei siellä mahtunut kunnolla kääntämään.
Laukkaamisesta ei oikein tullut mitään, olisin halunnut rauhoitella Hippua ympyröillä, mutta koko ajan vastaan tuli muita hevosia. Päädyin tekemään paljon laukan sisäisiä siirtymiä ja Hippu olikin tosi kivasti kuulolla!


Lopuksi tein vielä ravissa voltteja ja väistöjä. Hippu oli ihan super pehmeä ja hyvin kuulolla. Äiti meni vielä hetken ja tykkäsi satulasta, mutta huomasimme, että satulasta jäi oudot painaumat Hipun selkään siihen takapaneelien kohdalle. Päätettiin kuitenkin kokeilla satulaa vielä toisen kerran seuraavana päivänä satulahuovan kanssa.


Keskiviikkona meillä oli taas Roosan valmennus. Ennen valmennusta äiti meni hetken sillä koulupenkillä ja todettiin, että se ei ole ehkä Hipulle ihan sopiva, Hippu nimittäin jännittyi tosi paljon.
Vaihdettiin satulaa ja verkkasin hetken ravissa. Hippu oli tosi reipas, mutta kuitenkin rento ja kuuliainen. Tein muutaman temponvaihtelun, siirtymiä ja ympyröitä.
Roosan tultua kannoimme esteet. Järkytyin kyllä vähän, kun rakensimme toiselle pitkälle sivulle tosi pitkän innarisarjan. Mä en jotenkin tykkää pitkistä sarjoista, niille on hankalaa kääntää meidän lyhyessä maneesissa.
Esteiden kannon jälkeen menin takaisin Hipun selkään ja jatkoin ravityöskentelyä. Hippu oli edelleen reipas, mutta kävelytauon aikana jarrut oli mystisesti kadonneet johonkin.
Aloitimme varsinaisen valmennuksen tekemällä peruutuksesta laukannostoja. Hippu ei aluksi millään olisi viitsinyt nostaa laukkaa kunnolla, mutta tajuttuaan jutun juonen, se innostui jopa tekemään pari pikku pukkia lennokkaiden laukannostojen seassa! Teimme ehkä 10 nostoa molempiin suuntiin ja sen jälkeen pidimme kävelytauon.
Aloimme hypätä ristikkoa apupuomin kanssa, ravissa. En oikeestaan ikinä hyppää ravissa, koska Hippu ei osaa! Yllätyin tosi positiivisesti, kun hypyt menivätkin hyvin. Roosa hinasi estettä koko ajan korkeammaksi ja lopulta menimmekin 80cm ravissa, ei mikään huono suoritus mun karvamakkaralta! Pari kertaa nostin puomilla laukan mutta noh, pikkuvikoja...
Hyppäsimme pari kertaa innarisarjaa, tuttuun tapaani jännitin käsiä heti kun tuli mulle vaikea tehtävä ja Roosa joutui huutamaan koko ajan, että rennot kädet! Hyvinhän se meni, mutta koko maneesin pituinen sarja tuntui alkuun jotenkin liian erikoiselta.
Seuraavaksi menimme kolmen esteen sarjaa, jossa oli molemmissa väleissä 2 laukkaa. Keskimmäinen este oli okseri, jonka jälkeisessä välissä piti ottaa vähän kiinni. Tämä sujui hyvin ilman mitään ylimääräistä säätämistä.
Tulimme vielä pientä rataa, jossa yhdistyi kaikki edelliset tehtävät. Mun muistilla tietenkin käänsin heti alussa väärään suuntaan, mutta päästyäni kartalle alkoi hyppääminen sujua. Eka este ravissa meni hyvin, innarille tultiin hyvään paikkaan ja uskalsi rentouttaa käden. Toisen kerran pystylle ravissa, ihan ei etäisyys osunut mutta Hippu meni kuitenkin yli. Viiminen linja oli super hyvä, ekalle lähdettiin vähän kaukaa, mutta Hippu lähti itse etenemään, okserille tosi hyvä ja pyöreä hyppy ja viimeiselle esteelle sain hyvin rauhoitettua.



Ravasin eteen-alas ja kävelytin loppukäynnit samalla, kun purimme esteet pois.
Olin taas ihan super tyytyväinen valmennukseen, pääsimme hyppäämään jo vähän isompia esteitä eikä se korkeus edes pelottanut mua. Nyt vaan toivotaan että meillä sujuu jatkossakin näin kivasti ilman suurempia takapakkeja, että saisin varmuuden isompiinkin esteisiin!


4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että meni hyvin!! :)

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oon itekki tosi tyytyväinen että meni kivasti! :)

      Poista
  2. Hyvä että meni hyvin, Hippu on tosi sulonen! Tiedätkö miten Ellu voi nykyään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :)
      Ellulle kuuluu ilmeisesti hyvää, vähän se on kärttyinen kuten ennenkin, mutta poni voi hyvin ja viihtyy uudessa paikassa :)

      Poista