lauantai 7. maaliskuuta 2015

Helsinki Horse Fair 2015


Pitkän messupäivän päätteeksi istahdin vielä koneelle kirjoittamaan vierailustani Helsinki Horse Fair-messuilla. Tämä olikin minulle ensimmäinen kerta Helsingin messuilla, aikaisemmin olen käynyt vain Tampereella.
Olin paikalla jo heti kello kymmenen jälkeen ja poistuin messuilta vasta juuri ennen sulkemista.
Ensimmäisenä katsoin pätkän Kohti GPtä-näytöstä, joka tosin osoittautui pidemmän päälle melko pitkäveteiseksi. Hieno hevonen ja kiva idea, mutta ei ihan mun juttu...



Kiertelin ehkä puoli tuntia ja teinkin heti ensimmäisessä kaupassa ihanan löydön: Equilinen punainen flättäri vain 59€! Palasin takaisin Horze-areenan laidalle ja kuvasin Dressage meets western-näytöstä. Tästä tykkäsin paljon, oli hauska nähdä ratsastajien vaihtavan hevosia ja tekevän eri lajin liikkeitä.



Lähes heti alkoi valjakkoajon Indoor driwing challenge, jonka kuvasin myös. Itse en ole koskaan saanut mitenkään läheistä kosketusta valjakkoajoon, joten oli tosi kiva nähdä laji areenalla.




Näytösten jälkeen olikin pidempi aika shoppailla, juttelin parin tutun kanssa ja kävin katsomassa eri rotuisia hevosia. Näytillä oli tosi paljon eri rotuja, joita olisi ollut kiva katsella lähempääkin. Karsinoiden edustoilla oli kuitenkin niin paljon porukkaa, että pysyin suosiolla kauempana.
Löysin itselleni Roecklin hanskat, eikä hintakaan ollut paha: 35€! Yritin etsiä myös hupparia, mutta en löytänyt mitään kivaa, josta olisi löytynyt sopiva koko.
Poikkesin välissä kuvaamassa kevään ratsastusmuotinäytöksen, jossa siis esiteltiin hevosten ja ratsastajien kevään muotiasuja. Itse varusteurheilijana pidin näytöksestä tosi paljon, mutta areena oli liian pieni.




Seuraavaksi piti metsästää ruokapaikka. Jokaisessa ravintolassa oli järkyttävät jonot, joten pitkän edestakaisin ramppaamisen jälkeen päädyimme äidin kanssa menemään kahvilaan ja söimme sämpylät. Ruokailun jälkeen yritin kuvata estekisoja, mutta olin niin huonolla paikalla, ettei siitä tullut mitään. Siispä jatkoin shoppailukierrosta. Muita näytöksiä en enää jaksanut katsoa, vikellystä taisin kuvata viisi minuuttia. Keskityin lähinnä kiertelemään kauppoja ja mukaan tarttuikin vielä Charles Owenin kypärälaukku.



Jatkoin kiertelyä vielä hetken, mutta kello alkoi olla jo niin paljon, että oli aika lähteä kotiin.
Kokonaisuudessaan tapahtumasta jäi hyvä mieli. Katsomot oli ehkä vähän huonosti suhteessa isoon Horze-areenaan, Horse&Rider areena oli tosi pieni ja porukkaa oli turhan paljon. Expoalue oli kuitenkin tosi hyvin ja selkeästi järjestelty ja mielenkiintoista ohjelmaa riitti varmasti kaikille kävijöille.


Roeckl grip-hanskat 35€, Reunos

Equiline flättäri, 59€, Reunos


Charles Owen kypärälaukku, 32€, en muista kauppaa.


4 kommenttia:

  1. Miten sä sait ton bloggaaja kyltin :O Mut tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Horse fairin sivuilta pysty lähettämään hakemuksen, jonka perusteella sinne valittiin bloggaajia :) Kiitos paljon!

      Poista
  2. Kiva postaus sullakin! Noi huovat oli kyllä ihania, harmi kun en löytänyt kouluhuopia ;) Ja niin paljon tuli kyllä kuolattua, huopia, otsapantoja, vaatteita ym... :p
    http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi huovat on kyllä ihania! Valkosen kouluhuovan olisin equilineltä halunnut lisäksi, mutta sellasta ei nyt löytynyt :/ Mutta kyllähän tuolla expossa päivä kului tosi nopeasti varusteita kuolatessa!

      Poista