lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hipun entiset omistajat kylässä



Moikka!

Eilen Hipun entiset omistajat Henna ja Anitta tulivat käymään kylässä.
Henna piti mulle koulutunnin. Aloitimme menemällä ravissa ympyröitä ja haimme tahtia ja tasapainoa. Hippu oli aika kiireinen, mutta kuunteli suhteellisen hyvin.
Pienen käytitauon jälkeen aloimme tehdä tehtävää, jossa ensin tuli avotaivutusta pitkän sivun alusta, keskellä pitkää sivua voltti ja pitkä sivu loppuun suoralla hevosella. Teimme tätä aluksi käynnissä. Itse jäin helposti jännittyneeksi sisä hartiasta ja Hippu alkoi puskea vastaan. Heti, kun rentouduin, Hippukin pehmeni.


Teimme samaa tehtävää myös ravissa. Jouduin tekemään paljon ylimääräisiä ympyröitä, jotta sain Hipun rauhalliseksi. Avot ja voltit menivät kuitenkin hyvin, kunhan sain ponin kulkemaan "kiskoilla", enkä antanut sen liirata lapoja ulos.


Teimme samaa tehtävää vielä laukassa. Yllätyin tosi positiivisesti, kun Hippu sai hyvin tehtyä lievää avoa myös laukassa! Hippu alkoi kuitenkin jo selvästi väsyä, joten lopetimme laukassa työskentelyn melko pian ja teimme loppuverryttelyt.

Tänään menimme tallille jo ajoissa. Olimme varanneet maneesin kello 11, jotta pääsimme hyppäämään. Aluksi Henna meni Hipulla. Hennan mukaan Hipun tasapaino on kehittynyt, enkä ole saanut sitä ainakaan pilattua. Henna meni paljon ympyröitä kaikissa askellajeissa ja herkisteli Hippua pidätteille. Lopuksi Henna otti pari hyppyä ja sen jälkeen pääsin itse ratsaille.




Aluksi jouduin menemään paljon siirtymiä laukasta käyntiin. Jäin helposti liikaa kädellä kiinni, jolloin Hippu sai vedettyä itsensä etupainoiseksi. Kun pidin siirtymässä vastaan vatsalihaksilla, alkoi Hippu siirtyä käyntiin tosi kevyesti!



Aloimme tulla pieniä kavaletteja apupuomien kanssa. Hippu ei meinannut pysyä kaarteissa kunnolla kahden ohjan välissä, mutta kun muistin olla vetämättä sisäohjasta, kääntyi poni paljon helpommin.
Seuraavaksi hyppäsimme tehtävää, jossa aluksi tuli keskihalkaisijalla ollut este, sitten käännös vasemmalle, lävistäjällä ollut pysty ja loppuun toisella lävistäjällä ollut pysty.
Tämän toistimme muutaman kerran ja se sujui tosi hyvin.

Esteet oli siis sijoitettu näin.

Vaihdoimme jälleen tehtävää. Ensin keskihalkaisijan este, sitten käännos vasemmalle ja violetin pystyn takaa linja keskihalkaisijan esteelle niin, että se hypättiin vinoon. Tämän teimme molempiin suuntiin, oikeassa kierroksessa tietysti kierrettiin sinisen pystyn takaa. Vasemmalta tullessa vino hyppy oli tosi hyvä, mutta oikealta tullessa en saanut paikkaa osumaan ihan nappiin.



Lopuksi teimme keskihalkaisijan esteestä okserin. Tulin okserin alkuun yksittäisenä ja lopuksi teimme siihen b-osaksi pystyn. Sarja meni tosi kivasti ja paikat osuivat tosi hyvin joka kerta!

Tässä meidän upea okseri, yritettiin saada siitä edes vähän erikoisen näköinen

Lopuksi Anitta meni loppuravit ja -käynnit samalla, kun me muut keräsimme esteet pois.


Kaikenkaikkiaan sain viikonlopun aikana tosi paljon hyviää vinkkejä Hipun kanssa toimimiseen. Henna tuntee Hipun kuitenkin niin hyvin, että osaa sanoa, miten mun pitää toimia vaikeissa tilanteissa.



6 kommenttia:

  1. Kiva postaus jälleeen kerran. Hienoja kuvia ja video.

    VastaaPoista
  2. Tosi mielenkiintoisen oloinen blogi sulla, täytyykin jäädä ihan seurailemaan! :)

    VastaaPoista
  3. Se on kyllä tosi kiva kun joku joka oikeasti tuntee hevosen tulee auttamaan omassa ratsastuksessa. Ja vielä plussaa justbjos se ihminen käy vielä selässä ja pystyy sanomaan ollaanko menty eteen vai taakse päin :) Kivoja kuvia ja hienosti meette!
    http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon kyllä tosi onnellinen, että saan apua ihmiseltä, joka tuntee Hipun noin hyvin!
      Kiitos paljon:)

      Poista