tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kehitystä havaittavissa!




Moi!

Eilen vuorossa oli jälleen Roosan valmennus. Menin tallille jo hyvissä ajoin, mutta Hipun loimi oli vähän vuotanut läpi vesisateessa ja poni oli ollut loimen alta likainen, joten sen puhdistamiseen meni tosi paljon aikaa! Minulle tuli vähän kiire verrytellä, en ehtinyt muuta, kuin kävellä ja ottaa pari kierrosta ravia molempiin suuntiin.
Aloitimme tunnin menemällä kavaletteja ympyrällä. Oikeassa kierroksessa olin aluksi vähän pihalla, kun yritin keskittyä korjaamaan istuntaa eteenpäin. Vasemmassa kierroksessa aloin pikku hiljaa saada homman ideasta kiinni ja Hippu tuntui tosi mukavalta!
Siirryimme hyppään kahta estettä. Ensimmäsen esteen edessä oli kaksi innaripuomia ja takana yksi ja toisen esteen edessä oli yksi puomi yhden laukan välillä. Aina esteen jälkeen piti tehdä voltti. Tämä menikin hyvin ja Hippu teki tosi pyöreitä ja ilmavia hyppyjä.
Roosa nosti esteitä vähän ja muutti samalla ensimmäisen esteen okseriksi. Tulimme molemmat esteet pari kertaa. Hippu hyppäsi edelleen tosi hyvin ja aloin itse päästä hyppyihin mukaan paremmin kuin tunnin alussa. Tehtävään lisättiin vielä kavaletit, jotka eivät onneksi aiheuttaneet vielä tässä vaiheessa mitään ongelmia. Hippua oli helppo ohjata ja se eteni itse, mutta sain kuitenkin helposti otettua sitä kiinni.
Roosa kysyi, saako esteitä nostaa vielä vähän, mutta sanoin, että ei nosteta enää. Menimme siis esteet vielä kerran saman kokoisina kuin edelliselläkin kerralla. Alku lähti tosi lupaavasti, mutta keltaisen pystyn kanssa aloin itse sählätä reittiä ja jouduin tulemaan sen pari kertaa, ennen kuin sain etäisyyden sopimaan.
Lopetimme valmennuksen onnistuneeseen hyppyyn keltaiselle pystylle ja ravasin Hipun eteen-alas. Kävelytin loppukäynnit samalla, kun keräsimme esteet pois ja sen jälkeen vein Hipun
talliin syömään iltaheiniään.
Puhuttiinkin tästä aiheesta valmennuksen aikana ja haluan ehdottomasti jakaa tämän teillekin: Me ollaan työskennelty Hipun tasapainon ja laukan kanssa kaksi vuotta ilman suuria tuloksia. Nyt, viimeisen kolmen viikon aikana, kolmen valmennuksen jälkeen Hippu on muuttunut täysin:
-Se ei kaahaa enää etupainoisena
-Se ei kiellä
-Sen laukka pyörii ja on säädettävissä
Jotenkin kaikki on loksahtanut vaan kohdalleen ja Roosa on ollut se apu, jonka oon toivonut jo pitkään löytäväni. Tätä menoa kun jatketaan, tulee Hipusta ihan huippu kiva esteheppa!




2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Kirjotat tosi selkeesti. Sun pitäs tehä joskus kysymyspostaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kysymyspostausta voisin kyllä yrittää jossain vaihessa saada tehtyä :)

      Poista