keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Roosan estevalmennus


Moikka!

Eilen treenattiinkin taas oikein kunnolla, kun vuorossa oli Roosan pitämä estevalmennus. Meinasin myöhästyä valmennuksesta, Roosan tultua olin ehtinyt kävellä puoli kierrosta. Kannoimme maneesiin muutaman esteen ja sen jälkeen nousin ratsaille.
Aluksi teimme ihan vaan verryttelyä sileällä. Hippu oli ravissa tosi löysä, pohkeeseen se ei viitsinyt reagoida juuri ollenkaan ja kannuksen käyttö sai aikaan lähinnä pään nakkelua ja hännän huitomista. Teimme paljon voltteja ja ravin sisäisiä siirtymiä. Hippu alkoi vähän heräillä, mutta oli edelleen hidas pohkeelle.
Laukassa teimme vanhaa tuttua harjoitusta, jossa ensin hidastettiin laukkaa ja sen jälkeen edettiin reippaammin. Lisäksi hidastuksen aikana piti tehdä voltti. Itse olin aivan pihalla, roikuin takanojassa ja kiskoin ohjista, vaikka alas istuminen ja vatsalihasten käyttö olisi varmasti helpottaneet hidastamista huomattavasti. Kääntämisen suoritin näyttävästi lähes kaatamalla Hipun minikokoiselle ympyrälle, vaikka tilaa olisi ollut vaikka kuinka paljon...
Päästyäni suunnilleen kartalle, pidimme pienen kävelytauon, jonka jälkeen aloitimme hyppäämisen. Menimme alkuun ihan mini ristikoita melko pitkällä lähestymisellä ja jo ekalla esteellä aloin puskea tosi rajusti eteen. Hippu hyppäsi kuitenkin kivasti ja oli hyvin kuulolla, mutta lähdin jo lähestymisen alussa panikoimaan, että hyppyä ei tulisikaan ja pidensin laukkaa askel askeleelta, kunnes olimme ponnistuspaikassa. Teimme samaa juttua pienehköillä pystyillä ja sain vihdoin itseni rauhalliseksi, mulla on joku ristikkokammo vissiin?
Seuraavaksi vuorossa oli yksi mun ikuisista suosikkitehtävistä, ensin pysty pituushalkaisijalla ja siitä neljän laukan kaareva linja seuraavalle pystylle. Tehtiin tätä molemmissa suunnissa ja olin tosi tyytyväinen, en puskenut, en roikkunut ohjissa. Saatiin tosi siistit hypyt aikaan ilman suurta draamaa.
Mutta koska pilvilinnoissa leijuminen ei ole kovin pitkäaikaista huvia, siirryimme tekemään tehtävää, jossa pituushalkaisijalla oli ahdas neljän askeleen linja. Ensimmäiset kaksi kertaa ratsastin Hipun välissä hitaaksi ja hypyt oli hyviä, mutta kun Roosa sanoi, että en saa auttaa Hippua yhtään, alkoi olla tukalat paikat. Hippu jyräsi ensimmäiselle esteelle, räpelsi väliin 3.5 laukkaa ja loikkasi teatraalisella ilmavaralla minimaalisen pienen okserin yli. Toisella yrityksellä väliin tuli sievästi neljä askelta ristilaukkaa. Jätettiin tehtävä hautumaan ponin päähän ja käveltiin hetki.

Kuvat taattua videolta pysäytettyä laatua...

Tarkoituksena oli hypätä pitkää rataa, jota en kuitenkaan onnistunut oppimaan ulkoa, joten Roosa joutui koko ajan huutelemaan mitä piti tehdä. Aina, kun tiesin mihin olen menossa, meni pieni pätkä tosi kivasti, mutta välillä sössin itse ja pari kertaa Roosa huusi väärän tien ja jouduimme katkaisemaan radan ja jatkamaan eri kohdasta. Rata oli aikamoista kaaosta, kaarevat linjat ja yksittäiset hypyt sujuivat keskimäärin ihan hyvin, mutta se ahdas linja oli aivan tuskaa. Siinä tuli jopa kielto, mitä ei ikinä ennen ole tapahtunut Roosan tunnilla. Sain kuitenkin itseni kasaan paremmin kuin ikinä ja toisesta kieltoyrityksestä huolimatta poni meni yli! Loppuradan taisin muistaa ihan itse ja hypytkin olivat ihan hyviä, vaikka Hippu selvästi väsyi ja alkoi painaa päätä alas vetäen mut pois tasapainosta.
Ravasin eteen-alas ja kävelytin loppukäynnit samalla, kun purimme esteitä.
Kaikenkaikkiaan valmennuksesta jäi positiivinen fillis, vaikka ajoittain sähläsin ihan omiani ja varsinkin alussa en oikein saanut itseäni kuriin, vaan puskin eteen ja samalla roikuin ohjissa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että sain kaikki tehtävät onnistumaan edes kerran ja kiellon jälkeen Hippu meni esteestä yli, eikä alkanut pelleillä ja kiellellä viittä kertaa peräkkäin.

LINKKI VIDEOON

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti