torstai 6. helmikuuta 2014

Kuulumisia

Moikka!
En ole kirjoittanut muutamaan päivään, koska en ole saanut kuvaajaa. Joten nyt on hyvä aika vähän kertoa, mitä Hipun kanssa on tehty.
Maanantaina Hipulla oli vapaapäivä.
Tiistaina äiti oli Hipun kanssa tunnilla. Hippu oli vähän jäykkä ja hankala, mutta lopussa ok.
Eilen olin Hipun kanssa maastossa. Ravasimme ja laukkasimme aika paljon ja poni oli ihan innoissaan! Maastoilun jälkeen kävin vielä kentällä tuuppailemassa ja Hippu oli kivan rento ja taipui hyvin molempiin suuntiin.
Tänään olin koulutunnilla. Minulle tuli vähän kiire, joten en ehtinyt juurikaan verrytellä. Ehdin juuri mennä kaikki askellajit läpi ja sitten aloitimme tunnin,
Aluksi teimmä pysähdyksiä keskihalkaisijalla. Hippu veti tosi paljon vastaan ja kesti vähintään 10 minuuttia, ennen kuin poni viitsi edes vähän myödätä niskasta.
Kun pysähdykset alkoivat sujua siirryimme raviin ja teimme keskihakaisijalla siirtymisen käyntiin ja sen jälkeen takaisin raviin. Hippu meni ihan hyvin ja teki siirtymät pienestä merkistä.
Hetken kuluttua lisäsimme mukaan vielä voltin pitkän sivun alkuun. Volteilla Hippu taipui hyvin, mutta yritti välillä tulla sisäpohjetta vasten. Muutaman toiston jälkeen poni lopetti sisäänpäin kaatumisen ja meni kivasti.
Pienen kävelytauon jälkeen menimme väistöjä käynnissä. Hippu olisi halunnut väistää aika jyrkästi, joten jouduimme korjailemaan liikettä enemmän eteenpäin. Kun muistin itse ajatella enemmän eteen poni meni hienosti ja teimme väistöjä myös ravissa.
Raviväistöt sujuivat tosi hyvin, mutta kun yritimme tehdä väistön vähän jyrkemmin Hipulta meni tasapaino ja se siirtyi käystiin tai hidasti ravia. Palasimme takaisin tekemään loivempia väistöjä ja Hippu oli tosi kiva!
Lopuksi kevensin loppuravit ja Hippu esitteli uutta temppuaan. Poni nimittäin osaa rapsuttaa lapaansa ravissa ilman, että sen tasapaino menee. Kun poni oli rapsutellut itseään tarpeeksi, se ravasi kivassa tahdissa ja tuntui tosi hyvältä.
Otimme Hipulta satulan pois ja laitoimme sille loimen. Kävelytin ponia 10 minuuttia, ennen kuin vein sen talliin. Tallissa otin ponilta suitset ja suojat pois ja se sai iltapuurot.



"Rapsuti rapsuti"


1 kommentti:

  1. Sulle ois haaste tuolla: http://ravi-projekti.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

    VastaaPoista