sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Maastoilua ja muuta kivaa

Moi!
Tänään minun ja Millan piti mennä tallille, mutta Milla lähti jo aamulla kotiin, joten menin sitten yksin. Tänään oli mukavan lämmin, joten ohjelmassa oli maastoilua.
Lähdin tallille yhden jälkeen ja perillä olin puoli kaksi. Hain Hipun suoraan sisälle ja otin siltä loimen pois. Harjasin ponin huolellisesti ja laitoin sille varusteet.
Päätin mennä maastoon kauniin sään kunniaksi. Kävelin ensin 5 minuuttia ja sen jälkeen otin ravia. Ravissa Hippu oli kivan reipas ja se olisi selvästi halunnut jo laukata. Ravasin autotien laitaan asti ja kävelin hetken. Käännyin eräälle peltotielle ja otin taas ravia. Hippu alkoi kuumua, mutta pysyi helposti käsissä, joten päätin laukata n. 100 metriä. Poni oli aivan innoissaan ja laukkasi korvat tötteröllä koko peltotien. Tien päädyssä käännyin ympäri ja laukkasin takaisin tien alkuun.
Kävelin jälleen autotien laitaa ja käännyin tallille.
Menin kentälle hetkeksi. Ensin ravasin ja otin ponin kunnolla kuulolle. Hippu oli tosi kiva ja myötäsi heti niskasta. Tein  melko paljon ympyröitä, koska ponilla oli edelleen paljon menohaluja.
Laukkailin koko uraa ja en muista milloin Hippu olisi laukannut yhtä hyvin! Poni ei yrittänyt nousta muodosta ja laukat vaihtuivat hienosti.
Laukkojen jälkeen ravailin ja tein avoja. Pienen alkukankeuden jälkeen avot alkoivat sujua hyvin molemmissa suunnissa. Avojen jälkeen menin kiemuroita ja Hippu taipui hyvin molempiin suuntiin ja liikkui kivasti eteen. Olin tosi tyytyväinen Hipun suoritukseen ja annoin sen venyttää ravissa eteen-alas. Poni nautti selvästi ja pärski mennessään.
Loppuravien jälkeen kävelin n.10 minuuttia ja menin takaisin talliin. Tallissa otin Hipulta kamat pois ja laitoin sille kuivatusloimen. Annoin ponille puurot ja jätin sen kuivumaan samalla, kun kävin viemässä tavaroita Hipun kaappiin.
Venyttelin ponin kanssa ja pyysin sitä pari kertaa kumartamaan. Hippu kumarsi hienosti, eikä sitä tarvinnut houkutella kumarrusasentoon ensimmäisen kerran jälkeen kertaakaan.
Kuvasin ponia hetken ja vein sen ulos syömään iltapäiväheiniä. Pian minut haettiinkin kotiin.
Tältä päivältä en saanut ratsastuskuvia, mutta eiliseltä on vielä osa julkaisematta, joten laitan pari niitä.
(c):Milla

(c):Milla




Tähän loppuun kysymys, että tykkäättekö enemmän, kun kuvien koko on erittäin suuri, vai suuri?

4 kommenttia: