perjantai 28. helmikuuta 2014

Koulutunti

Moi!
Tänään meillä oli Jaanan koulutunti. Menin tallille ennen neljää ja laitoin Hipun valmiiksi. Letitin myös ponin harjan. Letti tosin purkautui jo verkassa, joten otin sen pois ennen tunnin alkua.
Menin maneesiin 16.15, joten minulla oli 15 minuuttia aikaa verrytellä. Käveltyäni viisi minuuttia menin kaikki askellajit läkpi ja hain ponin rennoksi.
Jaana tuli maneesiin täsmällisesti kello 16.30 ja ensin juttelimme hetken siitä, miten Hippu on mennyt viimeaikoina. Jaanahan ratsasti Hippua kun olin Thaimaassa, joten puhuimme siitä, millainen Hippu oli ollut sillä aikaa.
Hetken päästä aloitimme työskentelyn käynnissä. Menimme pääty-ympyrällä (itseasiassa menimme sillä samalla ympyrällä koko tunnin). Ohjeena oli pitää aika pitkät ohjat ja tarkoitus oli saada Hippu pehmeäksi ja pyöreäksi. Teimme pysähdyksiä pelkällä istunnalla ja se onnistuikin ihan hyvin, kunhan muistin itse istua tarpeeksi syvälle alas.
Mentyämme tehtävää käynnissä molempiin suuntiin siirryimme raviin. Menimme edelleen pitkähköllä ohjalla. Ensin piti keventää muutama kierros ja sen jälkeen istua harjoitusraviin. Kun Hippu oli hyvän ja tasaisen tuntuinen piti tehdä siirtyminen käyntiin ja sen jälkeen takaisin kevyeeseen raviin. Tämä tehtävä ei meinannut alussa onnistua, koska Hippu jännittyi aina ennen käyntisiirtymää. Saimme kuitenkin myös paljon onnistumisia, joten jatkoimme samaa tehtävää ja samalla aloin koota Hippua enemmän ja enemmän. Haimme sopivan tahdin ja lopputunti menikin ravaillessa ja hakiessa kunnon tasapainoa, ettei poni lähde rynnimään alta pois. Hippu oli lopussa tosi kivan ja rennon tuntuinen!
Keventelin loppuravit eteen-alas ja kävelin pitkät loppukäynnit. Tallissa otin ponilta kamat pois ja heitin sille loimen selkään. Äiti antoi ponille puurot ja venyttelin sen kanssa. Hippu sai iltaheinät ja jäi syömään.




2 kommenttia:

  1. Moikka! Olit käynyt laittamassa mulle blogiin kommenttia. :)

    Juu, kyllähä mä teiät muistan! Muutama asia on muuttunut, eli ei olla oltu kevään/kesän 2011 jälkeen Heidillä ja eikä Waltterikaan ole ollut Heidin vuoden 2010 lopun jälkeen. ;)

    Mitäs muuten teille kuuluu? Ja Amandalle? Ootteko vielä siinä Purolassa? :)

    VastaaPoista
  2. Moi:)
    Juu vaikutitkin tosi tutulta ja varsinkin hevosen tunnistin heti.
    Meille kuuluu ihan hyvää. Amanda on ylläpidosa Vantaalla kun se alkoi olla mulle pieni. Ollaan pysytty tässä Purolassa:)

    VastaaPoista