sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Estevalkku

Moi!
Tänään meillä olikin estevalmennus Abbyn omistajan Oonan kanssa. Valkun piti Anu, jonka tunnilla olen ollut aikaisemmin vain kerran.
Menin tallille jo ajoissa ja nappasin ponin sisälle. Harjasin Hipun kunnolla ja letitin sen otsiksen. Sen jälkeen odottelin hieman, koska olin aika aikaisessa.
Noin kello 16 aloin laittaa ponille kamoja. Maneesissa olin 16.10, joten minulla oli 20 minuuttia aikaa verkata.
Käveltyäni alkukäynnit otin Hipun kuulolle. Tein pari pysähdystä ja siirryin raviin. Ravissa menin ympyröitä ja muutaman käyntisiirtymän. Laukkasin vielä molempiin suuntiin ja poni tuntui kivan pirteältä.
Aloitimme tunnin menemällä ravissa väistöjä. Väistöt meni ihan hyvin, mutta Hippu kuumui esteistä ja oli aika vahva.
Menimme ravissa puomeja ja ne meni ihan kivasti, vaikka ensimmäisellä keralla Hippu yrittikin vähän rynniä. Saatiin kehuja tarkkuudesta ja tahdista.
Sen jälkeen hyppäsimme pientä ristikkoa, jonka edessä oli puomi. Puomilta oli yksi laukka-askel ristikolle, mutta ensimmäisellä kerralla Hippu meni innarina. Toinen kerta sujui jo hyvin ja kolmannella kerralla tuli vähän outo hyppy. Päätimme kuitenkin tyytyä siihen ja siirtyä eteenpäin.
Seuraavaksi tulimme linjaa, jossa oli ristikko, kolme laukkaa ja okseri. Ensimmäisellä yrityksellä Hippu ei kuunnellut välissä yhtään ja rysähdettiin suoraan okserin sekaan. Kun este oli taas saatu kasaan (lue: puomit keräilty siitä viiden metrin säteeltä) tulimme uudestaan ja se meni jo tosi hyvin, hypyt oli rentoja ja paikat osui hyvin.
Linjan jälkeen alettiin tulla pientä rataa (n. 60cm). Rata meni ihan hyvin, vaikkakin vauhtia oli vähän liikaa. Okserille tuli tosi iso hyppy, joten seuraavalle esteelle tuli huono käännös ja sen takia Hippu pudotti.
Nostettiin kaikki muut esteet, paitsi ristikko, 70cm ja okserista tuli n. 80cm korkea. Rata meni taas hyvin ja kaikki hypyt osui hyviin paikkoihin. Päätettin, että Hipulle riittää, joten kävelin sen aikaa, että Oona hyppäsi radan. Ravasimme pitkät loppuravit ja Hippu oli tosi kiva!
Pikkusiskoni käveli loppukäynnit ja vein Hipun talliin. Otin ponilta kamat pois, annoin sille puurot, kylmäsin vasemman etusen ja laitoin loimen.
Ennen kotiin lähtöä autoin iltatallin tekijää jakamaan väkirehut.
Pahoittelen joidenkin kuvien laatua, mutta maneesissa ei oikein saa kunnon kuvia. Lisäksi blogger ei suostu suurentamaan viimeistä kuvaa, mutta te saatte sen isoksi klikkaamalla sitä:)

 


1 kommentti: