tiistai 11. maaliskuuta 2014

JRS estekisat

Moikka!

Jouduin tekemään tämän postauksen uudestaan, koska blogger sekoili ja hävitti koko tekstin. Eli tämä postaus on kirjoitettu ja julkaistu ensimmäisen kerran 9.3.
Nyt on kauden ensimmäiset kisat takana ja fiilis on tosi hyvä! Poni oli super ja käyttäytyi tosi nätisti. Menimme siis luokan, jossa estekorkeus oli 60cm.
Heräsin aamulla 8.30. Minulla oli siis vaikka kuinka paljon aikaa. Söin kaikessa rauhassa aamupalan, katsoin telkkaria ja puin kisavaatteet päälle. Kello 11.54 lähdimme mummin kyydillä tallille. Perillä ollessamme äiti otti Hipun sisään. Harjasin ponin huolellisesti ja laitoin sille kuljetuskamat. Pakkasimme kaikki tavarat autoon ja aloimme lastata heppoja (menimme siis samalla kyydillä Oonan ja Abbyn kanssa). Hippu ei meinannut mennä autoon millään, se vaan hyppi pystyyn ja peruutti vaikka sillä oli liina takajalkojen takana. Päätimme lastata Abbyn ensin ja sen jälkeen Hippu meni kyytiin ihan nätisti.
Matka oli lyhyt, siinä kesti vain n.15 minuuttia. Olimme perillä 13.30 ja ensimmäisenä minä ja Oona menimme maksamaan lähtömaksut. Menin samalla kävelemään oman ratani ja Oona tuli mukaan auttamaan.
Radan kävelyn jälkeen otimme Hipun autosta ja laitoimme sen kuntoon. Menin kävelemään maneesin taakse ja melko pian pääsinkin jo verryttelyalueelle. Verkassa Hippu oli reipas ja kyttäsi kaikkea. Se rauhoittui kuitenkin pian ja sain molempiin suuntiin hyvät verryttelyhypyt.
Lähtönumeroni oli 10 ja startti oli n. kello 14.20. Radalle mennessä Hippu oli tosi hyvä!
Moikkasin tuomaria ja aloitin radan ravissa. Ensimmäinen este oli säälittävä ristikko, jonka edessä oli maapuomi. Ensimmäinen hyppy oli pieni, ei se edes tuntunut hypyltä. Ensimmäiset yhdeksän estettä sujui hienosti (vitonen ja kutonen oli ravipuomeja, jotka Hippu meni melko yli-innokkaasti), mutta viimeiselle esteelle tuli ongelmia kääntämisessä ja hyppy lähti tosi kaukaa. Poni kuitenkin taisteli puhtaasti yli ja tulos oli 0vp. Olin tosi ylpeä Hipusta, nämä oli vasta meidän toiset estekisat. Arvostelu oli A.0.0, joten jäin odottelemaan palkintojenjakoa. Odotellessani kävin alakentällä ravailemassa ja kävelin vähän aikaa verryttelyalueella.
Palkintojenjakoon pääsi kaikki puhtaat suoritukset, joita oli vain 5 tai 6, vaikka lähtijöitä oli yli 20. Suurin osa ratsastajista tuli palkintojenjakoon kävellen, minun lisäkseni vain yksi ratsastaja tuli ratsain. Saatuamme ruusukkeet otimme Hippu kärjessä kunniakierroksen ja poistuimme takaisin verryttelyalueelle.
Kävelin autolle ja laitoimme Hipun kyytiin. Tällä kertaa poni meni autoon tosi hyvin. Menin kuvaamaan seuraavan luokan, jossa Oona ratsasti. Luokan loputtua pakkasimme myös Abbyn autoon ja lähdimme kotia kohti.
Kotitallilla purimme tavarat (ja tietysti hevosetkin) kyydistä ja hoidimme hepat takaisin tarhoihinsa. Sen jälkeen lähdimmekin kotiin.

 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti