sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Onnistunut estevalmennus

Moi!
Tänään meillä oli Anun estevalmennus. Päivän treeneistä tulee myös pieni video postauksen loppuun.
Menin äidin kanssa tallille puoli kolmelta. Otin Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon käytävällä. Hippu kuunteli maneesista tulevia ääniä, mutta seisoi ihan nätisti.
Menin maneesiin kolmen jälkeen ja talutin Hippua muutaman kierroksen. Hyppäsin selkään ja käpsyttelin vielä jonkin aikaa. Hippu kyttäsi ovea, koska sen edessä oli pieni lumikökkäre, joka saattoi vaikka syödä pienen suomenhevosen.
Ravailin vähän ja Hippu jatkoi lumipaakun kyttäämistä. Laitoin ponin pysähtymään sen lähellä. Pysähdykset auttoivat ja Hippu lopetti sekoilun.
Laukkasin vielä molempiin suuntiin ja sen jälkeen kävelin pitkin ohjin. Melko pian Anu tulikin ja hän ja äiti alkoivat kantaa esteitä.
Aloitimme jälleen kerran ravipuomeilla. Hippu ei oikein jaksanut nostella jalkojaan ja ensimmäiset kaksi kertaa menivät ihan pieleen. Kolmannella kerralla meni tosi hyvin!
Sitten hyppäsimme kahta pientä ristikkoa ympyröillä. Hippu tuli pari kertaa tosi lähelle, mutta muuten tehtävä meni ihan kohtuullisen hyvin. Vauhtia ainakin riitti ja esteille tultiinkin aika reippaasti.
Onnistuneen suorituksen jälkeen siirryimme hyppäämään kaarevalla linjalla olevia ristikoita. Kääntämisessä tuli ensimmäisellä kerralla pieni ongelma, mutta muuten tehtävä oli helppo ja meni hyvin.
Hyppäsimme pienen radan, jossa oli se kaareva tie ja pari suhteutettua linjaa. Pysty-okseri linjalla Hippu tuli huonosti sisään ja lopetin itse ratsastamisen, joten tultiin taas aivan juureen ja sen takia tuli pudotus. Toisella yrityksellä linja meni hyvin ja saatiin rata kunnialla loppuun.
Loppuun hyppäsimme vielä vähän pidemmän radan. Esteiden korkeus oli 70-85cm. Kaareva linja meni hyvin, mutta esteen jälkeen itse horjahdin ja meinasin päästä tarkistelemaan maneesin pohjaa lähietäisyydeltä (näkyy videolla). Jatkoin rataa heti, kun sain jalustimen takaisin jalkaan ja loppu menikin ihan hyvin, vaikka viimeiseen linjaan tuli ylimääräinen askel.
Ravailin loppuravit ja kävelin pitkät loppukäynnit samalla, kun äiti ja Anu keräsivät esteet pois.
Tallissa otin Hipulta kamat pois ja laitoin sille loimen. Kylmäsin etujalat kylmäyssuojilla ja laitoin niihin linimentit. Annoin Hipulle puurot ja vein kaikki tavarat paikoilleen. Juuri ennen kotiin lähtöä laitoin ponin iltaruoat valmiiksi.
Laitan loppuun videon ja kuvia. Säätäkää videon laatu HD;ksi, niin saatte siitä paremmin selvää! Pahoittelen kuvien laatua, mutta ne on siis otettu videoilta, kun äiti otti vain videoa.
                                    


Jätän tämän pieneksi todella huonon laadun takia

2 kommenttia:

  1. kiva blogi sulla :) Aloin seurailemaan.
    Itsellänikin on suokkitamma ja meillä blogi jonka pistin pystyyn vasta tänään, eli tuoretta kamaa http://ninjaillen.blogspot.fi/

    VastaaPoista