lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tuuppailut, hyppyjä ja infoa

Moi!
Eli kuten otsikosta voi päätellä, paljon on ehtinyt tapahtua ihan parissa päivässä. Tässä postauksessa kerron parin päivän kuulumiset, mutta ensin tuohon "infoa" aiheeseen. Huomenna menemme järvenpään ratsastusseuralle kisoihin, luokkana 60cm, koska kauden ekat kisat ja Hipulla on hypätty niin vähän sen niveltulehduksen jälkeen. Kisoista siis postaus huomenna.
Eilen olimme koulutunnilla. Menimme alussa paljon siirtymiä ja Hippu tuntui kivalta, mutta ei ollut tarpeeksi nopea pohkeelle. Otin raipan ja heti tuli paljon napakampia siirtymiä käynnistä raviin. Teimme myös pysähdyksiä ravista ja Hippu tapansa mukaan yritti purra kiinni ohjaan. Poni kuitenkin rentoutui pian ja pysähdyksistä tuli hyviä.
Lopputunnin keskityimme laukka-käynti siirtymiin. Ensimmäiset laukannostot olivat veteliä, mutta kun muistutin raipalla, alkoivat nostot sujua hyvin. Käyntisiirtymät olivat tosi hyviä, eikä väliin tullut yhtään raviaskelta. Muutaman kerran Hippu alkoi käynnissä kiemurrella ja tarrata kiinni kuolaimeen, mutta lopetti heti, kun muistin myödätä kunnolla sisäohjasta.
Tunnista ei sen enempää, koska en siitä kamalasti mitään muista, eikä siinä mitään ihmeellistä ollut.
Tänään menimme äidin kanssa tallille kahden jälkeen. Laitoin ponin kuntoon ja menimme maneesiin. Äiti verkkasi Hippua vähän käynnissä ja ravissa samalla, kun minä rakensin pari estettä. Verkassa Hippu näytti ihan hyvältä.
Sitten kiipesin itse selkään. Aloin mennä ravipuomeja pitkällä sivulla. Hippu oli kiva ja nosteli jalkojaan tosi hyvin. Seuraavaksi äiti laittoi ravipuomit ihan kiinni toisiinsa ja ylitimme "esteen" pari kertaa laukassa.
Äiti nosti pitkällä sivulla olevan esteen todella pieneksi pystyksi ja toisen esteen, joka oli vinottain siinä vieressä, ristikoksi. Hyppäsin molemmat esteet verryttelyksi pari kertaa ja hypyt onnistuikin hyvin.
Seuraavaksi teimme molemmista esteistä n. 65cm korkeat pystyt. Vinottain oleva este oli ihan normaalin näköinen este, mutta pitkällä sivulla olevasta pystystä teimme vähän erikoisemman jättämällä sen ilmavaksi ja laittamalla sen alle pujottelutötteröitä. Hyppäsin pienen radan, joka näkyy alempana olevalla videolla. Ensimmäinen kerta meni hyvin, mutta toisella kerralla (joka on videolla) yksi hyppy lähti vähän turhan läheltä.
Hyppyjen jälkeen ravasin Hipun rennoksi ja kävelytin sitä 10 minuuttia. Tallissa otin ponilta kamat pois ja heitin sille kuivatusloimen.
Sitten alkoi päivän pisin homma, ponin siistiminen. Nypin harjan, josta lähtikin pituutta pois melkein 10cm. Sillä aikaa äiti pesi estesatulan ja leikkasi hännän. Pesimme Hipun läsin ja sukat kuivashamppoolla ja selvitin vielä hännän kunnolla.
Kotiin lähtiessämme jätimme Hipun sisälle, koska se oli niin märkä hiestä. Poni sai iltapäiväheinänsä ja jäi tyytyväisenä talliin.

Video kannattaa katsoa ilman ääniä, koska kameran zoomi pitää ihme ääntä (ei siis kuvattu järkkärillämme, koska se oli pikkusiskollani mukana kaverinsa synttäreillä)
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihana tää Hipun oikee nimi! Ja muutenki tosi kiva blogi sulla! Liityin lukijaksi :)
    horselife-lissu.blogspot.fi

    VastaaPoista