lauantai 29. maaliskuuta 2014

Eho seuraestekisat

Moikka ja oikein mahtavaa lauantaita kaikille!
Eilen Hipun entiset omistajat, Henna ja Anitta tulivat meille. Hyppäsimme pari pientä estettä Hennan avustuksella ja minulle jäi tosi hyvä fiilis lähteä kiaamaan. Henna ja Anitta jäivät meille yöksi.
Tänään herätyskello soi 7.45 ja tallilla olimme kello 9. Hippu oli sisällä, joten minä ja Henna harjasimme sen ja laitoimme kuljetuskamat päälle samalla, kun muut pakkasivat tavaroita.
Lastasimme Hipun ja se meni autoon tosi hyvin. Oona lastasi Abbyn ja sitten pääsimme matkaan. Matka ei ollut pitkä ja hepat matkustivat oikein nätisti.
Olimme kisapaikalla jo 10.20, vaikka luokkamme, eli 70cm alkoi vasta kello 11. Ensimmäisenä isi meni maksamaan lähtömaksut ja äiti ja Anitta laittoivat Hipun kuntoon samalla, kun minä ja Henna kävelimme radan. Rata oli muuten ihan helppo, mutta uusinnassa oli pari vaikeaa tietä.
Menin autolle vaihtamaan kisakamat päälle ja sen jälkeen menin kävelemään Hipulla kentälle. Otin ulkona myös laukat ja ravit ja Hippu vaikutti tosi reippaalta! Pääsimme verryttelemään pikkumaneesiin heti luokan alussa. Hyppäsin pari estettä ja annoin Hipun kävellä niin kauan, kunnes minua edeltävä ratsukko meni radalle. Hyppäsin vielä kerran pienen verryttelyesteen ja sen jälkeen olikin aika mennä radalle.
En meinannut löytää tuomarikoppia mistään, mutta sitten muistin sen olevan verryttelyalueen vieressä ja  moikkasin tuomaria pikaisesti. Heti radan alussa Hippu jännittyi ja jäi pahasti pohkeen taakse. Ensimmäisestä esteestä menimme yli ilman ongelmia, mutta toiselta tuli puomi alas takajalan virheestä. Kolmonen ja nelonen hyvin, vitonen ja kutonen menivät myös hyvin ja aloin saada Hippua liikkeelle. Seiskalle kielto, joka yllätti minut aivan täysin, koska Hippu ei koskaan ole kieltänyt millekkään esteelle. Uusi yritys ja Hippu pysähtyi taas. Napautin ponia raipalla ja se hyppäsi tasajalkaa esteen yli. Puomihan siitä tuli alas, mutta ei sentään hylkyä. Itse kadotin molemmat jalustimet, enkä saanut niitä jalkaan. Viimeisen esteen hyppäsin ilman jalustimia ja siinä se rata sitten olikin, eli en päässyt edes toiseen vaiheeseen. Linkki rataan

Poistuin radalta ja pian kuulutettiin, että tuloksemme oli 15 virhepistettä (kolme ylitetystä enimmäisajasta) ja aika oli 69.87. Jäimme luokassa viimeisiksi. Menin takaisin kentälle kävelemään. Olin tosi pettynyt suoritukseemme, mutta onneksi edessä oli vielä toinen luokka. Henna tuli sanomaan, että tsemppasin tosi hyvin, kun pääsin sentään radan läpi. Hän myös neuvoi, että seuraavassa luokassa enemmän eteen ja napakammin esteille.
Äiti kävelytti Hippua ja kävin buffetissa. Kysyin aloin siinä miettiä ääneen, että eikös näissä luokissa ollutkin sama rata, kun Juhani Eho tuli siihen ja sanoi, että ei ole. Minä ja Henna painuimme kauhealla kiireellä kävelemään rataa, mutta luokka alkoi kesken radankävelyn, kun olimme esteellä numero 6.
Katsoin pari ratsukkoa ja opettelin hätäisesti samalla loppuradan uusintoineen. Radassa oli paljon samaa, kuin 70cm luokassakin, mutta uusinta oli aivan kamalan näköinen.
Menin takaisin Hipun selkään ja laitoin sen kentällä laukkaamaan oikeasti kovaa. Hippu hirnui jatkuvasti muille hevosille, mutta laukkasi kuitenkin tosi reippaasti.
Pääsin pikkumaneesiin verryttelemään ja ravailin alkuun vähän. Luulin lähtönumeroni olevan 21, mutta se olikin 19, joten tajusin alkaa ottaa verkkahyppyjä vasta, kun minua edeltävä ratsukko meni radalle. Ensimmäinen verryttelyhyppy meni aivan päin mäntyä, kun eräs ratsukko tuli suoraan esteen taakse, kun olin siitä enää askeleen päässä, vaikka olin huutanut kuuluvasti, että aion hypätä. Menimme sitten sen esteen sekaan ja seuraavalla yrityksellä Hippu jännitti ja pudotti. Juuri silloin minua edeltävä ratsukko lopetti suorituksensa ja hyppäsin hätäisesti vielä yhden verkkahypyn, kohtuullisella menestyksellä.
Radalla näytin Hipulle sen pelottavan okserin ja moikkasin tuomaria. Laitoin Hipun kunnolla eteenpäin ja ykkösesteelle se teki aivan valtavan loikan. Kuitenkin puhtaasti yli ja matka jatkui. Kakkonen hyvin, samoin kolmonen. Neloselle tulin tahallani vähän vinoon ja siitä tein tiukan käännöksen vitoselle. Vitoseste oli laine, ja Hippu yritti kieltää, mutta pakotin sen yli. Kutoselle menimme alitempossa, mutta onneksi Henna huusi, että "Laukkaa Enni" ja tajusin lisätä vauhtia. Seiskalle taas valtava hyppy ja siitä aivan täydellisen surkea tie kasille. Jatkoin uusintaan ja ysi meni hyvin. Kymppi puhtaasti, numerolle 11 tuli tosi hyvä hyppy ja jatkoin vielä viimeiselle esteelle, joka sekin meni puhtaasti. Ravasin takaisin verryttelyalueelle ja sieltä menin ulos. Tuloksemme oli toisesta vaiheesta 0vp, aika 26.69. Kävelin kentällä ja estevalmentajani Anu tuli sanomaan, että suoriuduin tosi hienosti. Hennakin tuli pian ulos ja sanoi, että sain tosi hyvin Hipun yli kaikista esteistä. Linkki videoon

Jäimme sijalle 9, mutta se ei haitannut minua ollenkaan, vaan olin tosi ylpeä Hipun suorituksesta! Kävelin pitkään ja sen jälkeen laitoimme hepat kuljetuskuntoon ja lastasimme ne.
Kotiin mennessä Henna sanoi, että Hipulla ei itse asiassa ole koskaan ennen meille muuttoa kisattu hallissa. Eli poni on nyt siis käynyt elämänsä toisissa maneesikisoissa!
Tallilla purimme hepat traikusta ja hoidimme ne. Hippu sai puurot ja pääsi ulos syömään päiväheiniään.
Jos joku oli kuvaamassa, ottaisin mielelläni vastaan kuvia meidän suorituksista! Eli jos sinulla on meistä kuvia, jätä kommentti.
Kiitos kaikille huoltojoukoille tästä päivästä, olitte korvaamattomia!
Näytän astetta edustavammalta, koska minulla on turvaliivi takin alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti