keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kevyttä köpöttelyä

Moi!
En ollut tallilla maanantaina enkä tiistaina, koska maanantaina Hipulla oli vapaa ja eilen äidillä oli ratsastustunti. Mutta tänään kävin taas normaalisti tallilla.
Menin tallille puoli neljä. Nappasin Hipun sisään ja katsoin sen jalat läpi. Hipun vasen etupolvi oli ollut eilen lämmin, mutta poni oli liikkunut puhtaasti ja ratsastuksen jälkeen kinttu oli ollut taas normaali. Tänään jalka oli jo ihan normaali.
Harjasin ponin ja laitoin sen kuntoon kaikessa rauhassa. Poni oli heti innoissaan lähdössä hommiin ja otti kuolaimet suuhun yli-innokkaasti. Suuntasimme maneesiin ja talutin Hippua ensin kierroksen. Sen jälkeen nousin kyytiin ja käpsyttelin vielä melko pitkään. Hippu sai tänään vähän kevyemmän päivän, koska en halua sille mitään polviongelmaa juuri, kun olemme taas päässeet normaaliin treeniin.
Aloitin työskentelyn käynnissä. Menin väistöjä, avoja ja sulkuja, jotta sain Hipun kunnolla kuulolle. Energiaa tuntui olevan vähintään riittävästi ja hitaassa käynnissä pysyminen olikin oma taiteen lajinsa.
Menin vielä pysähdyksiä ja ympyröitä käynnissä, ennen kuin siirryin ravailemaan. Annoin Hipun edetä reippaasti melko pitkällä ohjalla ja vauhtiahan ponista löytyi! Muutaman kierroksen jälkeen otin Hipun kunnolla kuulolle ja aloin ratsastaa siirtymiä. Hippu oli pehmeä ja kuunteli hyvin, vaikka tahti olikin aluksi vähän hukassa.
Melko pian Hippu tuli tasaiseksi ja ratsastin vähän aikaa ravia lyhyemmässä muodossa. Hippu jaksoi keskittyä hyvin ja kantoi itseään ihan kiitettävästi. Myös ulospäin asettaminen onnistui molemmissa suunnissa ilman, että poni jännittyi.
Ravasin kunnon loppuravit eteen-alas ja kävelin pitkät loppukäynnit. Taluttelin Hippua vielä hetkeen ja harjoittelin maastakäsin peruuttamista. Hippu keskittyi kivasti, joten vein sen talliin.
Purettuani ponilta kamat annoin sille puurot, laitoin kuivatusloimen ja kylmäsin vasemman etupolven. Opetin Hipun "tervehtimään" eli heilauttamaan etujalkaa käskystä. Poni oppi sen alle viidessä minuutissa, kun sai aina oikeasta suorituksesta porkkanaa.
Kotiin lähtiessäni vaihdoin Hipulle ulkoloimen ja vein sen pihalle. Hippu juoksi suoraan tarhan toiseen päähän, ravasi pari kierrosta ja meni juomaan. Eli virtaa riittää siis myös ylimääräiseen riehumiseen.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti