sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Estevalmennus

Moikka!
Eilen ei tullut postausta, koska en saanut kuvia. Kävimme eilen Delian kanssa maastossa rallittelemassa. Tänään minulla ja Oonalla oli Anun estevalmennus ja sain taas kuvia ja videoita.
Menin tallille puoli neljä ja otin Hipun heti sisälle. Poni oli onneksi ihan puhdas, joten harjaamiseen ei mennyt kauaa. Varustin ponin ja menin maneesiin kävelemään.
Käyntien jälkeen otin ravit molempiin suuntiin. Hipulla oli paljon energiaa, mutta se kuunteli ihan hyvin. Menin aika paljon ympyröitä. Laukkasin vielä molempiin suuntiin ja sen jälkeen annoin Hipun kävellä.
Anu tuli täsmällisesti kello 16.00 ja hän ja äiti rakensivat keskelle maneesia puomeista siksak-kuvion. Ravailimme hetken ja aloimme tulla puomeja. Menimme aina yhden puomin ja vaihdoimme suuntaa, sitten seuraavan jne. En saa piirreyyä mallia puomeista, koska koneellani ei ole mitään piirto-ohjelmaa. Tehtävä näkyy kuitenkin videolla, mutta siinä puomit on nostettu esteiksi.
Seuraavaksi tulimme ravissa kaikki puomit suoralla. Hippu meni tosi kivasti, eikä kiemurrellut yhtään.
Sitten menimme molemmat edelliset tehtävät niin, että puomit nostettiin ristikoiksi. Hippu meni taas reippaasti, eikä epäröinyt yhtään, vaikka tehtävä olikin aika outo.
Lopuksi menimme saman radan vielä kerran, mutta esteet nostettiin pystyiksi. Hippu hyppäsi hyvin ja vaihtoi laukat hyvin, mutta kun esteet piti tulla suoralla, se tuli vinosti sisään ja jouduimme ottamaan suoran uudestaan vasemassa kierroksessa. Uusi yritys sujui hyvin ja lopetimme tunnin siihen.
Ravasimme pitkät loppuravit eteen-alas. Hippu ravasi kivan rennosti ja reippaasti. Otimme satulan pois ja kävelin loppukäynnit ilman satulaa.
Tallissa purin Hipulta kamat ja vein ne omalle paikalleen samalla, kun äiti kylmäsi sen jalan ja laittoin loimen. Hippu sai jäädä loppuillaksi talliin syömään iltaheiniä.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti