perjantai 21. maaliskuuta 2014

Astetta parempi ratsastuskerta

Moikka!
Eilen oli koulutunti, mutta siitä ei tullut postausta, koska en saanut kuvia. Menimme ihan perus siirtymiä ja voltteja, joten se ei kaipaa omaa postausta. Sen sijaan tänään oli niin onnistunut ratsastuspäivä, että postaus tulee kuvien vähäisestä määrästä huolimatta.
Tänään menin tallille kolmen aikoihin. Otin Hipun sisälle ja harjasin sen käytävässä. Laitoin ponille kamat päälle ja menin maneesiin. Kävelin aluksi pitkät alkukäynnit.
Varsinaisen työskentelyn aloitin ravailemalla pitkässä muodossa isoilla ympyröillä ja suoristamalla välissä kunnolla. Hippu työskenteli tosi kivasti ja liikkui rennosti eteenpäin. Suoristukset oli tosi helppoja, mutta taipuminen oli alussa vähän hakusessa.
Siirryin ravaamaan pääty-ympyrälle ja tein pysähdyksiä. Hippu pysähtyi helposti, joten keskityin siihen, että se seisoi tasajaloin. Pienellä siirtelyllä tasan seisominen onnistui molempiin suuntiin hyvin ja Hippu sai kävellä vähän aikaa.
Seuraavaksi tein siirtymiä ja pidin tarkkaan huolen siitä, että Hippu reagoi apuihin välittömästi. Käyntiin siirtymät olivat napakoita, mutta takaisin raviin siirryttäessä Hippu reagoi turhan hitaasti. Onneksi minulla oli raippa mukana, joten jos Hippu ei reagoinut pohkeeseen heti, se sai pienen muistutuksen raipalla.
Menin pitkästä aikaa aikuismerkin kouluohjelman läpi, koska halusin pitää sen omassa mielessäni. Alku oli tosi hyvä, mutta laukoissa Hippu kuumui ja yritti kiihdyttää vauhtiaan. Laukkojen jälkeen poni näyttikin lähinnä kamelilta juostessaan pää pystyssä pakoon ohjastuntumaa. Laitoin Hipun kunnolla töihin ja pian se palasikin kuulolle.
Laukka"ongelmasta" ärsyyntyneenä laitoin Hipun laukkaamaan ympyrällä mahdollisimman koottua laukkaa. Välillä pidensin laukka-askelta ja sen jälkeen kokosin taas uudestaan. Saatuani ponin hyvin kuulolle kokeilin, kuinka pienessä tilassa se kääntyy, ja poni yllätti kääntymällä todella pienessä tilassa tehden lähes piruetin. Suoristin ponin ja se teki pitkästä aikaa helposti puhtaan laukanvaihdon. Jatkoin laukkaa toiseen suuntaan ja tein vielä vähän kokoamisia ja askeleenpidennyksiä.
Loppuajan leijuinkin seitsemännessä taivaassa ja mikään ei voinut häiritä minua. Ravasin loppuravit ja olin supertyytyväinen Hippuun, kun se liikkui hienosti koko selkänsä läpi ja rentona.
Kävelin hetken, kunnes äiti tuli kysymään, haluanko lähteä kävelemään maastoon Ellu-ponin kanssa. Vastasin tietysti myöntävästi ja hyppäsin alas selästä taluttaakseni Hipun tallin läpi ulos. Pihalla kiipesin uudestaan selkään.
Kävelimme n. 20 minuuttia maastossa. Hippu näki taas kerran mörköjä kaikkialla ja kerran se sain ihme hyppimiskohtauksen, kun näki tuulessa liehuvan pressun. Poni sai kevyen kurinpalautuksen ja matka takaisin tallille sujui ilman ongelmia.
Tallissa purin ponilta kamat pois. Heitin sille puurot ja samalla laitoin kylmäpakkauksen sen vasempaan etupolveen. Laitoin ponile kuivatusloimen ja pyysin sitä pari kertaa kumartamaan. Hippu jäi sisälle loppuillaksi syömään heiniään.
Kuvien laatu on mitä on, koska en saanut kuvaajaa ja minulla oli vain pikkukamera tallilla. Kaikki ratsastuskuvat on siis otettu peilin kautta, selästä tai itselaukaisulla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti