keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Parin päivän kuulumiset

Moikka!
Nyt saatte kuulla taas kuulumiset parin päivän ajalta. Ollaan myös soviteltu satuloita, joista ei valitettaasti ole löytynyt vielä sopivaa.

Tiistaina menin Hipun maneesissa. Saimme valmentajaltani kokeiltavaksi koulusatulan, joka olikin ihan miellyttävä istua, vaikka ei ollutkaan Hipulle tarpeeksi "vakaa".
Menin siis tallille neljän jälkeen ja hoitelin Hippua varmaan tunnin. Letitin harjan ja hännän ja puunasin ponin muutenkin edustavaksi.
Käveltyäni alkukäynnit aloin työskennellä reoppaassa ravissa, jotta sain Hipun kuulolle. Sen jälkeen menin väistöjä ja ympyröitä. Poni oli kiva ja liikkui poikkeuksellisen hyvin molempiin suuntiin.
Menin vähän vastalaukkoja, tosin olisin voinut kyllä jättää ne tekemättäkin. Hippu ei kertakaikkiaan suostunut nostamaan vastalaukkaa. Saatuani pari onnistunutta askelta kiitin ponia ja annoin sen kävellä.
Menin laukassa vielä muutaman ympyrän, ja ne onnistuikin kivasti. Sen jälkeen valmentajani kävi selässä testaamassa satulaa ja lopuksi äitini meni hetken.
 
 

 
Tänään menin tallille heti koulun jälkeen. Tänään käytin taas meidän omaa satulaa. Otin Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Kävimme ensin kävelemässä maastolenkin ja sen jälkeen menin maneesiin tuuppaamaan. Aloitin tekemällä paljon siirtymisiä. Hippu tuntui tosi pehmeältä ja teki siirtymät hyvin.
Seuraavaksi menin väistöjä. Aluksi väistöistä tuli liian jyrkkiä, mutta kun korjasin ne loivemmiksi nekin meni hyvin.
Ratsastin laukat kahdeksikolla ja aina keskellä tuli laukanvaihto. Olin aivan superylpeä, kun Hippu teki monta puhdasta vaihtoa peräkkäin, hienoin poni!
Lopuksi ravailin kahdeksikolla ja ympyröillä ja poni oli edelleen ihan super. Sain ponin kivan tasaiseksi molemmissa suunnissa ja suunnanvaihdotkin onnistui ilman tahtirikkoja.
Ravasin vähän pidemmällä ohjalla loppuravit ja kävelin loppukäynnit.
Tallissa otin kamat pois ja laitoin ponille kuivatusloimen. Hippu sai ansaitsemansa iltapuurot ja -heinät.                        
                         

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti