torstai 13. maaliskuuta 2014

Eiliset irottelut

Moikka!
En kerinnyt eilen kirjoittamaan, koska tallilla meni niin pitkään. Siispä saatte nyt kuulla, mitä teimme eilen.
Menin tallille kolmen jälkeen. Autoin ensin äitiä taluttamalla yhden terapian Ellu-ponilla.
Heti kun olin hoitanut "velvollisuuteni" Ellun kanssa, hain Hipun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Poni oli tosi hyvällä tuulella ja ihan innoissaan lähdössä töihin. Menin ulos ja hyppäsin rampilta selkään.
Menin pitkästä aikaa kentälle ja ensin kävelin ja ravailin vähän puolipitkällä ohjalla. Hippu oli tosi reipas ja halusi koko ajan vain laukata. Otin pari todella reipasta ravipätkää ja Hippu oli aivan innoissaan! Poni parka varmaan luuli olevansa raviradalla.
Aloin laukkailla ja annoin Hipun laukata suorat niin kovaa, kun se vaan pääsi. Otin kuitenkin kaarteissa ponin kuulolle, koska tallimme kenttä on tosi kapea ja pitkä. Kerran Hippu esitteli (säälittäviä) pukitustaitojaan, kun käskin sitä kunnolla eteen. Nauroin ponin sekoilulle, koska ei pienet pukit ketään haittaa, ja poni kuitenkin pukitti vain ilosta.Sen jälkeen neiti käyttäytyikin todella hienosti. Laukkailin n. 20 minuuttia ja poni olisi varmaan mennyt pidempäänkin, jos olisin antanut.
Lopuksi ravasin ponin kunnolla kuulolle. Menin paljon eri kokoisia ympyröitä ja vaihtelin suuntaa usein. Hippu alkoi selvästi väsyä, koska se ei enää reagoinut pohkeeseen niin nopeasti ja sen askel alkoi madaltua. Heti, kun Hippu liikkui hyvin annoin sen kävellä. Menimme vielä pienen maastolenkin, jonka aikana Hippu keksi kytätä jokaista vesilätäkköä, joita matkalla olikin ihan riittävästi. Poni ei kuitenkaan tehnyt mitään tyhmää, vaan katseli ja puhisi mennessään.
Tallissa pesin Hipun jalat ja laitoin sille kuivatusloimen. Poni sai porkkanoita ja puurot ja laitoin sen ruoat valmiiksi ämpäreihin. Vein vielä kaikki kamat paikoilleen ja aloin odotella kotiin lähtöä.

Tänään Jaana läpiratsastaa Hipun ja huomenna on taas minun vuoroni kiivetä kyytiin. Huomenna tulossa taas postausta ratsasteluista.
Loppuun vielä kuvia:


"En muuten varmaan suostu" Ilmeellä:)


 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti