perjantai 14. maaliskuuta 2014

Superhyvä kouluvalmennus ja FB-haaste

Moi!
Tänään olikin jännä päivä, Hippu joutui tekemään monta eri juttua. Sain FB-haasteen, joten sitäkin tehtiin tänään.
Menimme tallille jo ennen kolmea. Hain Hipun sisään ja harjasin sen. Ponista lähti karvaa ihan kamalasti, joten harjaaminen vei aikaa. Eräs tuttumme kävi taluttelemassa Hippua ja poni käyttäytyi kuulemma hyvin.
Rakensimme maneesiin pari estettä ja menin Hipun selkään pelkällä naruriimulla. Ravasin ja laukkasin vähän ja sen jälkeen kuvasimme FB-haasteen videolle. Siitä tuli ihan hyvä, vaikka Hippu pelästyikin ääntä, joka tuli limutölkin avaamisesta.
Vaihdoin Hipulle asialliset kouluratsastuskamppeet ja menin verkkaamaan maneesiin. Hippu oli tosi hidas pohkeelle ja painava edestä. Yritin saada sitä jotenkin kuulolle pysähdyksillä ja siirtymillä, mutta en saanut apuja kovin hyvin läpi.
Aloitimme valmennuksen käynnissä paaty-ympyrällä oikeassa kierroksessa. Hippu pehmeni onneksi melko nopeasti. Menimme väistöjä uraa pittkin ja leikimme paljon asetuksella. Hippu oli tosi hyvä ja siirryimme raviin. Ravi oli tosi hyvä ihan ensimmäisistä askelista lähtien ja tahti säilyi ihan hyvin. Leikimme edelleen asetuksella, jotta sain varmistettua, että Hippu liikkuu tasapainossa. En ole varmaan koskaan mennyt niin ihanaa ravia, kun tänään!
Vaihdoimme suunnan ja työskentelimme käynnissä vasempaan kierrokseen. Hippu painoi tosi paljon ohjalle ja ylitaipui. Työstimme käyntiä aika kauan ja lopulta saimme hyvän pätkän, joten siirryimme raviin. Ravissa Hippu oli taas aika painava ja hidas. Ulospäin asettaminen ei ollut kovin helppoa, mutta lopulta sekin sujui. Teimme käyntisiirtymiä ja yritimme pitää ponin terävänä.
Saatuamme oikeasti hyvän ravipätkän annoin Hipun ravata eteen-alas ja kävelin pitkät loppukäynnit. Tallissa otin ponilta kamat pois ja laitoin sille kuivatusloimen. Juuri ennen kotiin lähtöä annoin ponille puurot ja se jäi tyytyväisenä syömään.
Tunnista jäi tosi hyvä fiilis! Oli tosi hienoa saada poni liikkumaan oikeasti hyvin ja rehellisesti. Tästä on hyvä jatkaa kohti kisaratoja, kun vain saisi aina ratsastettua noin hyvin.
Loppuun vielä pari videota ja kuvia:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti