lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lauantain tuuppailut

Moi kaikki!
Tänään tuuppailtiin ja poni oli aivan ylienerginen! Sain taas myös ratsastuskuvia, joten saatte nähdä myös kuvamateriaalia.
Menin tallille kahden jälkeen. Otin Hipun sisälle ja otin siltä loimen pois. Harjasin ponin huolella ja laitoin sille kamat päälle.
Menin maneesiin ja kävelin ensin pitkään. Ajattelin verrytellä ponin pitkästä aikaa kunnon laukalla, koska se on paras tapa saada Hippu reippaaksi ja kunnolla auki. Siispä laukkailin pitkähköllä ohjalla ja sain tehtyä puhtaan laukanvaihdon. Laukkojen jälkeen siirryttiin kunnon töihin.
Otin Hipun käynnissä kuulolle ensin vasemmassa kierroksessa ja menin vähän avoja. Hippu yritti painaa ohjalle, mutta luovutti nopeasti ja meni suhteellisen nätisti. Tein myös pysähdyksiä, koska ne on aina se suurin ongelma Hipulla ratsastamisessa. Poni ei taaskaan olisi halunnut myödätä, vaan veti vastaan vähintään riittävästi. Saatuani pari hyvää pysähdystä siirryin raviin ja Hippu oli heti tosi rento ja kuunteli kaikkia apujani tosi hyvin!
Vaihdoin suunnan ja tein samat jutut myös oikeassa kierroksessa. Hippu oli rennompi heti alussa ja ravailin paljon enemmän, koska aikaa ei mennyt ihan kamalasti ponin rennoksi saamiseen. Menin paljon siirtymiä ja Hippu tuntui tosi kivalta ja kuunteli hyvin.
Laukkailin molempiin suuntiin ja kokeilin laukanvaihtoja. Hippu teki pari ensimmäistä vaihtoa ravin kautta, mutta ne olivat ratsastajan mokia, koska jäin pidättämään ihan liikaa. Sitten tulikin mielenkiinttoinen ristilaukka, jota Hippu ei olisi millään suostunut vaihtamaan myötälaukaksi. Tilanteesta tuli myös kuva, joten tämän postauksen lopussa saatte nähdä, kuinka uskomattoman kamalalta Hippu osaa näyttää. Viimeiset vaihdot oli puhtaita ja ajattelin laukata vähän maneesia ympäri hitaassa laukassa.
Hippu lähti maneesin ulko-oven päädystä kuin raketti ja jouduin laukkaamaan todella monta kierrosta ympyrällä saadakseni ponin taas rauhoittumaan. Sitten poni joutuikin oikein kunnolla töihin. Otin sen tosi lyhyeen muotoon ja laitoin laukkaamaan uudestaan. Hippu yritti lähteä vielä toisen kerran, mutta epäonnistui yrityksessään ja totteli sen jälkeen tosi hyvin.
Annoin ponin ravata kunnolla eteen-alas ja kävelin loppukäynnit. Tallissa otin kamat pois ja laitoin Hipulle kuivatusloimen. Hippu sai puurot ja sai olla jonkun aikaa tallissa kuivattelemassa. Kotiin lähtiessäni vaihdoin kuivatusloimen tilalle ulkoloimen ja vein Hipun tarhaan.


Hieno rakas!



Ja tässä se ristilaukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti