keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kouluvalmennus

Moi!
Tässä postaukessa kerron eilisestä kouluvalmennuksesta, joka ei mennyt kovinkaan hyvin. Sain äidin kuvaamaan valmennusta, joten postausta on kivempi kirjoittaa, kun on myös kuvia.
Lähdin tallille viiden jälkeen ja perillä olin 17.25. Hippu oli jo sisällä, koska se oli kengitetty. Harjasin ponin pikaisesti ja laitoin sen kuntoon.
Kävelin maneesissa pitkät alkukäynnit, joiden jälkeen yritin ottaa Hipun kuulolle käynnissä. Poni toimi melko hyvin, mutta kun siirryin raviin, Hippu vain juoksi pää pystyssä ilman aikomustakaan myödätä tai kuunnella. Ravailin jonkun aikaa ympyröillä ja kiemuroilla, mutta poni ei silti kuunnellut ollenkaan. Laukkasin vielä molempiin suuntiin ja kokeilin laukanvaihtoja, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet.
Aloitimme tunnin ympyrällä. Teimme pysähdyksiä ja Hippu yritti tapansa mukaan purra kiinni kuolaimeen. Pian se kuitenkin ymmärsi pääsevänsä paljon helpommalla, jos alistuu kohtaloonsa ja myötää.
Menimme käynnissä pohkeenväistöä uraa pitkin ja aina välillä piti tehdä voltti. Pohkeenväistö ei mennyt mitenkään kehuttavasti, mutta voltit onnistuivat hyvin. Teimme saman tehtävän molempiin suuntiin ja sen jälkeen siirryimme harjoitusraviin.
Ravissa Hippu veti pään ylös ja minusta tuntui, että ratsastaisin kirahvilla. Poni kaahasi ympäriinsä ja jos en ole koskaan maininnut, niin Hipun ravi on aivan kamalaa istua, jos se ei liiku oikein. Siellä minä sitten yritin parhaani mukaan tehdä pidätteitä ja asettaa ponia.
Teimme paljon asetuksia ulos ja suoristuksia. Ikuisuudelta tuntuneen työstämisen jälkeen sain Hipun melko hyvin avuille molemmissa suunnissa. Aloimme tehdä siirtymiä käyntiin ja käynnissä Hippu alkoikin väläytellä jo ihan lupaavia pätkiä. Raviin siirtymätkin olivat ihan hyviä ja Hippu sai pienen hengähdystauon.
Teimme käynnistä pari laukannostoa ja sain kehuja siitä, että nostoissa Hippu kuunteli hyvin ja nosti laukan, eikä vain vetänyt itseään etujaloilla nopeampaan vauhtiin. Varsinkin vasemmassa kierroksessa myös laukasta raviin siirtymät onnistuivat erittäin hyvin!
Loppuun ravasimme vielä ja etsimme hyvän tahdin, minkä jälkeen kävelin pitkät loppukäynnit.
Hoidimme äidinkanssa Hipun ja annoimme sille puurot. Poni jäi tyytyväisenä syömään iltaheiniään.
Juu, näin hohdokkaasti me edettiin ensimmäiset 20 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti