perjantai 11. huhtikuuta 2014

Superonnistuneet tuuppailut

Moikka!
Blogi on nyt elellyt pientä hiljaiseloa, koska en ole kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa, vaikka aikaa ja jopa kuvia olisi ollut. Olemme käyneet kouluvalmennuksessa ja hypänneet itsenäisesti pikkuesteitä. Tässä postauksessa saatte nähdä viikon aikana otettuja kuvia ja kuulla tämän päivän tuuppailuista.
Olin tallilla puoli neljän aikoihin ja heti alkuun otin Hipun sisälle. Laitoin ponin valmiiksi käytävällä ja se vaikutti tosi iloiselta ja oli heti valmis lähtemään töihin eilisen vapaan jälkeen.
Maneesissa kävelin alkuun pitkät alkukäynnit. Sen jälkeen ravailin puolipitkällä ohjalla ja aloin koota Hippua aste asteelta enemmän. Poni meni tosi kivasti ja oli mukavan pehmeä. Ravailin n. 10 minuuttia ja sen jälkeen siirryin käyntiin.
Menin käynnissä väistöjä. Hippu väisti hyvin ja pysyi jopa muodossa, mikä on todella harvinaista! Tein kolme väistöä molempiin suuntiin käynnissä ja yhden väistön molempiin suuntiin ravissa. Ravissa Hippu meinasi solmiutua jalkoihinsa, koska se innostui laittamaan jalat oikeasti ristiin. Poni korjasi virheensä kuitenkin hyvin.
Laukassa harjoittelin siirtymiä, koska lävistäjän jälkeen Hippu yrittää aina nostaa uuden laukan eikä malta jäädä ravaamaan rauhassa. Poni esitti jälleen kerran lennokkaita laukanvaihtoja ilman aikomustakaan siirtyä raviin. Pienen keskustelun jälkeen sain tahtoni läpi ja poni parka joutui alistumaan.
Laukkasin myös hieman pääty-ympyrällä ja muuttelin askelpituutta. Kokoaminen sujui yllättävän hyvin, mutta kun annoin Hipulle enemmän tilaa edestä, se pidensi askelpituutta ja yritti samalla esittää hurjaa "pukittamalla" (lue: potkaisemalla takajaloilla taaksepäin). Otin ponin heti takaisin lyhyeksi ja pidensin askelta uudestaan. Hippu ei enää leikkinyt villihevosta, vaan kuunteli tosi hyvin ja tuntui ihanan pehmeältä.
Ravailin vielä melko kauan ympäriinsä ja muuttelin Hipun muodon pituutta. Poni antoi tosi hyvin koota, eikä yrittänytkään purra kiinni kuolaimeen. Ravailin loppuravit eteen-alas ja taluttelin Hippua käynnissä pitkään.
Hoidin ponin tallissa ja laitoin sille loimen. Juuri ennen kotiin lähtöa annoin Hipulle puurot.
Loppuun kuvia tiistain kouluvalmennuksesta:





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti