keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tuuppailua kentällä

Moi!
Tänään päätin oikein repäistä ja olla "oikea kouluratsastaja", joten kaivoin kannukset kaapin pohjalta pölyttymästä ja tungin ne jalkaan yli 8 kuukauden tauon jälkeen.
Tänään oli aivan ihana ilma ja mennessäni tallille Hippu nautti auringonpaisteesta tarhassa. Otin ponin sisälle ja harjasin sitä ainakin 30 minuuttia, koska se oli aivan pölyinen.
Varustin Hipun ja itseni ja talutin ponin ulos. Hyppäsin pihassa selkään ja kävelin pienen maastolenkin. Hippu oli rauhassa, eikä juurikaan pelleillyt yhtä pientä sivuloikkaa lukuunottamatta.
Menin kentälle ja aloin heti ratsastaa Hippua kuulolle. Poni oli tosi hyvän tuntuinen ja liikkui mielellään. Tein paljon pysähdyksiä, joissa jälleen kerran ponin turpa nousi ylöspäin ja se alkoi vetää tuntumaa vastaan. Yritin pysäyttää pelkällä istunnalla, mutta poni jatkoi samaa temppuilua, joten en usko ongelman johtuvan liian kovasta kädestä, ja Hippu tekee samaa kaikilla ratsastajilla.
Muutanman toiston jälkeen pysähdykset alkoivat sujua ja siirryin ravailemaan. Tein ympyröitä ja huomasin, että Hippu tunki koko ajan sisäpohjetta vastaan. Kun poni ei lopettanut sisäänpäin jyräämistä törkkäsin sitä kannuksella kylkeen ja sen jälkeen ongelma oli poissa. Ympyrät alkoivat olla hyviä ja Hippu kantoi itsensä hienosti.
Tein muutaman laukannoston ravista ja Hippu nosti laukat yllättävän hyvin. Poni myös pysyi hyvin kuulolla eikä lainkaan ryntäillyt, vaikka sillä selvästi oli ylimääräistä energiaa. Laukkasin ympäri kenttää ja tein aina päätyyn ympyrän. Hippu taipui hyvin ja pysyi pehmeänä.
Laukkojen jälkeen annoin Hipun kävellä hetken vapain ohjin, jotta se sain hieman hengäntää.
Käveltyäni jonkun aikaa otin ohjat käteen ja aloin taas ravata. Poni keksi kytätä maneesin seinään heijastuvaa valoläikkää, jota sitten puhistiin ja kauhisteltiin monta kierrosta. Rauhoittelin sitä aikani ja lopulta Hippu rentoutui ja alkoi taas liikkua hyvin. Ratsastin loivia kiemurauria, jotta sain ponin taipumaan rehellisesti. Lisäksi tein jokaisen lyhyen sivun keskelle pysähdyksen. Hippu meni hyvin, mutta alkoi väsyä ja muoto alkoi madaltua.
Äiti tuli ottamaan vähän kuvia, mutta olin jo lopettelemassa. Ravailin kuitenkin vielä hetken volteilla, jotta saataisiin vähän kuvamateriaalia, mutta Hippu ei enää jaksanut kantaa itseään kovin hyvin. Heti saatuani hyvän pätkän annoin ponin ravata eteen-alas.
Kävelin loppuun vielä maastolenkin ja Hippu malttoi olla ihan rauhassa. Tallissa riisuin ponilta varusteet ja annoin sille puurot.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti