torstai 24. huhtikuuta 2014

Vuosi yhdessä

Tasan vuosi sitten, 24.4.2013 allekirjoitimme Hipun kauppakirjan. Muistan sen tunteen, kun nimet olivat paperissa ja hevonen oli vihdoin meidän.
Hippu jäi vielä asumaan vanhalle tallilleen, kun me järjestimme ylläpitäjää ponillemme Amandalle. Nyt ajattelin kertoa meidän vuodesta kuukausi kerrallaan tekstillä ja kuvilla.
Mutta alkuun tekemäni video:  Linkki videoon

Huhtikuu:
Heti kuun alussa tapasin Hipun ensimmäistä kertaa. Rakastuin poniin heti! Ostotarkastus tehtiin kuun lopussa ja sen jälkeen kirjoitimme kauppakirjat.


Toukokuu:
Toukokuussa kävimme katsomassa Hippua sen silloisella kotitallilla pari kertaa. Sovimme, että poni tulee meille heti seuraavan kuun alussa, kun olimme vihdoin saaneet Amandalle ylläpitäjän.
Hyppäsin Hipulla kerran ja menin koulua kerran. Poni oli ihana ja odotin innolla sen muuttoa meille.

Kesäkuu:
1.6 Hippu vihdoin saapui. Se oli heti ihan rauhassa uudessa tallissa ja jo ensimmäisenä iltana ratsastelin sillä maneesissa. Seuraavana päivänä hyppäsin.
Kesäkuun aikana tutustuin Hippuun paremmin. Kävin este- ja koulutunneilla ja maastoilin. Poni oli ihana ja olin todella iloinen, että valitsin kaikista kokeilemistani hevosista juuri sen.
Ensimmäinen ratsastus uudella kotitallilla

Ensimmäinen estevalmennus
Heinäkuu:
Heinäkuussa suuntasimme esteleirille Hipun entiseen kotiin. Sain paljon hyviä vinkkejä viikonlopun aikana ja leirin päätyttyä jäimme viikoksi kyläilemään. Sain myös sileällä hyviä neuvoja ja pääsin laukkailemaan ravureiden harjoitusradalle. Viikko huipentui meidän ensimmäisiin kisoihin. Koulupuolella heC 58,68% ja aikuismerkki 58.29%. Esteillä 50-60cm viides sija ja 70-80cm olimme sijalla 10.
Kuun lopussa Hippu alkoi ontua ja se kausi olikin sitten siinä.
True raviponi treenaa



Elokuu:
Koko elokuu menikin sitten ponin kinttua ihmetellessä. Eläinlääkärit antoivat milloin mitäkin diagnooseja, mutta itseasiassa niistä mikään ei ollut oikein.
Hippu oli laitumella ja kävelytimme sitä päivittäin.
Syyskuu:
Päätimme vaihtaa klinikkaa toiseen ja Hippu saikin vihdoin oikean diagnoosin. Siltä löytyi kavionivelen tulehdus, joka piikitettiin ja alkoi jälleen kävelytysjakso. Ponia piti kävelyttää pahimmillaan yli tunti maastakäsin päivässä. Jalka kuitenkin oli jo parempi ja pääsimme hieman ravailemaan kuun lopussa. Syyskuulta ei ole yhtään kuvaa, en ollenkaan tiedä miksi!

Lokakuu:
Hipun kuntoon tuli takapakkia ja se vietiin klinikalle uudestaan. Kavionivel piikitettiin ja samalla ponin vatsasta letkutettiin hiekkaa ämpärillinen. Taas kerran käveltiin pari viikkoa ja sen jälkeen vähän ravailtiin. Hippu pysyi melko hyvässä kunnossa, vaikka joitakin ihme tahditusaskeleita välillä näkyikin.

Marraskuu:
Pääsin vihdoin laukkaamaan varovasti. Ravasin myös ensimmäistä kertaa kunnolla ja aloimme nostaa ponin kuntoa, joka oli aivan surkea. Maastoilin melko paljon lähimaastoissa ja Hippu käyttäytyi tosi hienosti.
Hipun entinen omistaja Henna kävi pitämässä meille valmennusviikonlopun.

Joulukuu:
Hippu alkoi olemaan jo tosi hyvässä kunnossa. Hyppäsin ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen pienen ristikon. Laukkasin myös jo ihan kunnolla ympäri maneesia ja maastoilin taas paljon.
Osallistuimme tallin jouluratsastukseen ja sain hyvän syyn koristella Hipun oikein jouluiseksi.

Tammikuu:
Hippu oli terve ja pääsin ratsastamaan täysipainoisesti. Menimme paljon puomeja ja kavaletteja sekä kävimme kouluvalmennuksissa. Osallistuimme ensimmäiseen estevalmennukseen puolen vuoden tauon jälkeen ja Hippu oli parempi hypätä kuin koskaan ennen, vaikka vauhtia olikin.


Helmikuu:
Hippu koki karun paluun normaaliin arkeen, kun minun lomaillessani Thaimaassa valmentajani ratsasti sitä pari viikkoa. Kotiuduttuani menin itsekkin tunneille ja aloin ymmärtää entistä enemmän, kuinka Hipulla ratsastetaan.
Helmikuussa oli kunnolla lunta, joten pääsin treenaamaan lumihankeen.
 Maaliskuu:
Aloimme taas hypätä kunnolla, maastoilin paljon ja menimme koulua kunnolla. Kävimme estekisoissa testaamassa 60cm luokan clear round-arvostelulla ja nappasimme sieltä ruusukkeen. Edistyimme valtavasti ja sain Hipun kunnolla avuille hypätessä.
Hyppäsimme Eholla luokat 70cm ja 80cm. 70cm rata meni aivan pieleen ja saimme 15vp, mutta 80cm tsemppasin ja saimme puhtaan radan ja siten pääsimme sijalle 9.


 Huhtikuu:
Pääsimme ratsastamaan ulos kentän sulettua. Kouluratsastuksessa koin jonkinlaisen herätyksen ja opin ratsastamaan Hipun aktiiviseksi takaa helpommin.
Esteillä koittelimme hieman rajojamme hyppäämällä valmennuksessa ratana yli 85cm ja sarjana 90-95cm.


 Oho, tuli pa pitkä selostus! Toivottavasti jaksoitte lukea. 
Piditkö erityisesti jostain kuvasta? Tai onko sinulla jotain sanottavaa postauksesta? Jätä ihmeessä kommenttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti