maanantai 14. huhtikuuta 2014

Eilinen estetunti

Moikka!
Tulin eilen sen verran myöhään kotiin, että postauksen kirjoittaminen jäi tälle päivälle. Mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan, eikös?
Menin tallille puoli kolmelta. Kannoimme ensin puomit ja tolpat kentälle ja sen jälkeen laitoin Hipun kuntoon. Kuntoonlaittoon minulla oli aikaa tunti, joten harjasin ponin tosi hyvin.
Menin verkkaamaan vähän ennen neljää. Menin kaikki askellajit läpi ja Hippu tuntui tosi kivalta! Poni oli reipas ja taipui hyvin molempiin suuntiin.
Anu tuli vähän myöhässä, mutta se oli ihan hyvä juttu, koska ehdin ainakin verrytellä kerrankin oikein hyvin. Aloitimme tunnin hyppäämällä puomi-pysty-puomi tehtävää. Aluksi este oli ihan pieni, ehkä n. 60cm ja vähitellen Anu nosti sen 80cm korkeaksi.
Muutimme pystyn okseriksi ja menimme siitä pari kertaa 5 laukka-askeleen linjan ristikolle. Tehtävä oli helppo ja sujui hyvin jo ihan ensimmäisellä yrityksellä.
Hyppäsimme vielä sarjan, jossa oli 1 laukka-askeleen väli. Sarjakin meni hyvin ja Hippu oli tosi tarkka jaloistaan.
Seuraavaksi oli vuorossa pieni rata. Ensin vanha tuttu linja okserilta ristikolle (ristikko oli tosin muutettu 75cm pystyksi). Sen jälkeen pieni kavaletti ja samalla laukanvaihto. Kavaletilta käännös pystylle, jonka alla oli vesimatto ja lopuksi sarja. Rata meni muuten hyvin, mutta vedelle tuli vähän huono käännös ja sen takia sarjalle tultiin ristilaukassa.
Anu nosti esteitä niin, että okseri ja molemmat pystyt olivat korkeudeltaan 80cm, sarjan A-osa 90cm ja sarjan B-osa 95cm. Hyppäsimme ensin pelkän sarjan ja Hippu ei tajunnut esteiden nousseen, joten B-osalta tuli aivan turha puomi alas.
Lopuksi hyppäsimme radan vielä kerran. Rata onnistui hyvin, vaikka vedelle tuli vähän hätäinen käännös. Muuten rata onnistui kivasti ja Hippu kuunteli hyvin. Olin tosi tyytyväinen poniin ja annoin sen ravata pitkät loppuravit.
Kävelin pitkään ja vein Hipun sisälle. Kylmäsin ponin jalat ja annoin sille puurot. Lopuksi laitoin sille vielä linimentit ja jätin sen sisälle.



2 kommenttia: