maanantai 7. huhtikuuta 2014

Sunnuntain estevalmennus

Moi!
Olin eilen Hipulla Anun pitämässä estevalmennuksessa Virpin ja Napin kanssa. En kuitenkaan illalla ehtinyt (lue: jaksanut) kirjoittaa postausta, joten teen sen  nyt.
Olimme äidin kanssa tallilla 14.30 ja ihan ensimmäiseksi hain Hipun sisälle. Harjasin ponin ja kannoin kaikki kamat valmiiksi sen karsinan eteen.
Sitten siirsimme esteet maneesista kentälle. Virpi ajoi autolla maneesiin ja lastasimme kaikki estetarpeet peräkärryyn, jossa sitten siirsimme ne kentälle. Esteiden siirtämiseen ei mennyt kovinkaan kauaa ja pian palasin jo talliin laittamaan Hipun kuntoon.
Menimme kentälle kävelemään ja verkkasin Hipun nopeasti läpi kaikissa askellajeissa. Hippu oli reipas ja kuunteli tosi hyvin! Pian Anu saapuikin ja aloitimme työskentelyn puomeilla.

Havainnollistava kuva puomien paikoista
Menimme puomeja ensin ravissa niin, että menimme aina samalla sivulla olevat puomit ja teimme samalla loivan kiemurauran. Tehtävä sujui ilman ongelmia ja Hippu kuunteli hyvin. Lisäsimme tehtävään vielä toisen osan, jossa piti tehdä lävistäjä puomien yli. Sekin meni hyvin, eikä Hippu edes yrittänyt kiemurrella.
Anu nosti esteet ristikoiksi ja tulimme saman tehtävän, kuin puomeillakin, mutta pikkuesteinä. Hippu kuumui jo ensimmäisestä esteestä ja ensimmäiset kaksi kiemurauraa menivätkin kätevästi ristilaukassa. Loppua kohti tehtävä kuitenkin alkoi sujua paremmin.
Anu nosti esteet n. 70cm korkeiksi ja lisäsimme tehtävään vielä yhden osan. Siinä piti tehdä täyskaarto ja hypätä samalla. Tehtävä meni taas ihan hyvin, mutta Hippu tuli pari kertaa huonoon paikkaan, koska se ei suostunut kääntymään tarpeeksi nopeasti ja jäi todella kauas. Poni alkoi muutenkin hieman hyytyä, eikä enää kuunnellut niin hyvin. Hypyt olivat kuitenkin ihan hyviä.
Lopuksi Anu nosti esteet n. 80-90cm korkeiksi ja hyppäsimme kaikki edelliset tehtävän yhtenä ratana. Hippu heräsi heti, kun huomasi esteiden nousseen ja hyppäsi kuuliaisesti kaikki esteet. Viimeiselle linjalle tulin huonosti sisään ja pudotti, joten otimme sen heti perään uudestaan. Viimeinen yritys sujui  hyvin ja lopetimme tunnin siihen.
Kävelytin Hippua pitkään maasta käsin ja vein sen sisälle. Hoidin ponin huolellisesti ja vein sen takaisin ulos.




Ai miten niin se lähti kaukaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti