lauantai 12. huhtikuuta 2014

Maastoilua

Moi!
Tänään oli alunperin tarkoitus lähteä maastoon Paulan ja Delian kanssa, mutta Paulalla oli jotain menoa, joten pyysin Suskin mukaan Ruusulla.
Halusimme olla ajoissa, joten menin tallille jo 12.30. Otin Hipun sisään ja hoidin sen käytävällä. Poni oli tosi puhdas, joten minulla ei kestänyt kauaa harjata sitä. Laitoin pitkästä aikaa ponille korvatulpat, koska oli tuulista ja poni jää herkästi kuuntelemaan kaikkia ääniä, kun tuulee.
Hyppäsimme ponien kyytiin pihalla ja suuntasimme kohti radanvarsitietä. Junaradan varressa ei tullut onneksi junia, mutta matkalla oli hurjan pelottava risukasa, jonka ponit ohittivat hyvin epäluuloisesti.
Alitimme junaradan ja ravasimme pitkän pätkän pientä hiekkatietä. Laukkasimme jyrkän ylämäen ja ponit olivat aivan innoissaan!
Kävelimme takaisin mäen alle ja ravasimme vähän. Oikaisimme erään peltotien läpi meidän perus maastolenkille ja kävelimme pitkän pätkän peltotietä. Tien lopussa laukkasimme ja tie kääntyi metsään, jossa ravasimme yhden loivan alamäen.
Kävelimme autotietä pitkin eräälle peltotielle, joka oli niin huonossa kunnossa, että jouduimme vain kävelemään siinäkin. Alitimme taas radan ja ravasimme hetken, kunnes vastaan tuli tavarajuna. Kumpikaan poneista ei pelännyt ja junan mentyä jatkoimme ravissa. Olimme melkein radanvarsitien lopussa kävelemässä, kun takaa tuli juna. Minulla ja Suskilla oli molemmilla ohjat pitkinä, mutta ponit eivät onneksi tehneet muuta, kuin ottivat pari raviaskelta.
Kävelimme pienen pätkän sivutietä, jossa oli roskalavoja, kun Hippu huomasi erään lavan takana pelottavan takin, josta se ei sitten suostunutkaan menemään ohi. Suski sai Ruusun suostuteltua eteenpäin ja Hippu seurasi Ruusua jalat tutisten. Juuri ennen tallin pihaan saapumista ylitimme ojan, josta Hippu loikkasi yli komeassa kaaressa, kun taas Ruusu vain käveli ojan pohjaa pitkin.
Tallissa riisuin Hipulta varusteet ja kylmäsin sen jalat. Hippu sai heinät ja puurot ja söi ne samalla, kun vein kamat paikoilleen ja hengailin satulahuoneessa. Juuri ennen kotiin lähtöä vein Hipun takaisin pihalle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti