sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Huippuhyvä estevalmennus

Moikka!
Blogi palailee nyt "hieman" venähtäneeltä pääsiäistauolta. Ja mikäs olisikaan sen parempi paluupostaus, kuin postaus onnistuneesta estevalmennuksesta? Valmennuksessa oli minun lisäkseni Oona, kuten aika monta kertaa aikaisemminkin.
Menin tallille puoli kolme. Ensin kannoin kaikki kamat valmiiksi ja sen jälkeen hain Hipun sisään. Laitoin sen kuntoon vesikarsinassa ja lähdin ulos verkkaamaan.
Hippu tuntui heti tosi kivalta. Menin ympyröitä ja ravasin tosi reippaasti. Laukkasin molempiin suuntiin ja sitten opettajamme Anu tulikin.
Aloimme hyppäämään sarjaa, jossa oli n. 50cm pysty, kaksi laukkapuomia ja toinen pysty. Aluksi viimeinen este oli 60cm, mutta nostimme sitä joka hypyn jälkeen niin, että lopuksi se oli n. 90cm. Hippu hyppäsi tosi hyvin, paremmin kuin koskaan ennen!
Seuraavaksi hyppäsimme toista sarjaa. Siinä oli pieni ristikko, yksi laukka-askel ja okseri. Ensin okseri oli n. 70cm korkea, mutta nostimme sen 85cm. Hippu tuli ensin vähän epävarmasti enkä rohkaissut sitä kunnolla eteen, joten hipaisimme okserin takapuomia. Kosketus oli kuitenkin hyvä juttu, koska seuraavalla yrityksellä Hippu oli tosi tarkka.
Hyppäsimme vielä yksittäisenä pystyn, jossa oli palikoita alla. Hippu ei kytännyt estettä yhtään, vaikka se olikin melko oudon näköinen. Hyppy lähti vähän kaukaa, mutta hienosti päästiin yli.
Sitten menimme pienen radan. Ensin sarja, jossa oli kaksi n. 90cm pystyä ja välissä kaksi laukka-askelta. Sen jälkeen vanha tuttu jumppasarja ristikko-okseri, sen jälkeen palikkapysty ja loppuun vielä pysty-pysty sarja toiseen suuntaan.
Ensimmäisellä kerralla Hippu pudotti ensimmäisen esteen, mutta rata oli muuten hyvä. Jotain sekoilua tuli okserille, mutta muuten ihan hyvin.
Toisella kerralla nostimme okserin metriin ja sama rata uudestaan. Hippu oli tosi hyvä ja kaikki hypyt lähti oikeista paikoista. Kiitin Hippua ja aloin ravailla loppuraveja.
Kävelimme Oonan kanssa pienen maastolenkin. Hippu oli aivan sekaisin, se kyttäsi kaikkea ja jäi tuijottamaan eikä suostunut liikkumaan. Onneksi Abby oli rohkea ja meni edellä.
Selvittyämme tallin pihaan hyppäsin alas selästä ja vein Ponin talliin. Riisuin siltä kamat ja kylmäsin jalat. Huuhtelin Hipun haalealla vedellä ja laitoin sen karsinaan syömään heiniä ja puuroja.
70-80cm



100cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti