lauantai 1. helmikuuta 2014

Lumitreenit

Moi!
Milla tuli tänään meille yöksi, joten sain kuvaajankin mukaan tallille! Tästä päivästä on tulossa videopostaus, mutta se ei ole vielä ihan valmis.
Menimme tallille yhden jälkeen ja otimme Hipun sisälle. Laitoimme ponin kuntoon käytävällä ja heitimme sille kamat päälle.
Yöllä oli tullut paljon lunta, joten päätimme mennä kentälle. Kävelin ensin alkukäynnit ja sen jälkeen aloin  ravailla. Hippu oli tosi reipas, mutta pysyi ihan hyvin käsissä. Tein paljon ympyröitä, jotta poni ei olisi alkanut kaahailla. Hippu meni rennosti ja liikkui välillä tosi hyvin selän läpi.
Ravien jälkeen otin laukkaa ja annoin ponin mennä reippaasti. Hippu laukkasi ihan innoissaan ja kirjaimellisesti katsoi yläkautta silmiin, kun yritin hidastaa laukkaa.
Laukkasin putkeen n.10 minuuttia. Vaihtelin suuntaa aika paljon ja Hippu vaihtoi laukat nätisti. En edes yrittänyt vaatia Hippua liikkumaan muodossa, koska silloin se valuu helposti etupainoiseksi, mutta laukatessaan pää korkeammalla, se liikkuu hyvin myös takaa. Yhdessä kulmassa poni näki mörköjä, mutta muuten se ei juurikaan rynninyt eteenpäin.
Laukkojen jälkeen ravasin ponin rennoksi ja hyvään muotoon. Hippu oli parempi, kuin pitkään aikaan, joten laukkasin vielä pari ympyrää molempiin suuntiin ja vaadin, että poni on tasaisessa muodossa. Laukkojen jälkeen jatkoin jälleen työskentelyä ravissa.
Ravattuani vielä hetken pääty-ympyrällä Milla meni hetkeksi kyytiin. Milla teki käynnissä temponmuutoksia ja pysähdyksiä. Hippu oli tosi kiltisti, joten Milla ravasikin vähän. Ravissa Hippu yritti mennä tosi lujaa, mutta ei onneksi keksinyt mitään typerää.
Kävelimme loppukännit tallin ympäri ja veimme Hipun talliin. Tallissa otimme ponilta kamat pois ja laitoimme sille kuivatusloimen. Annoimme Hipulle puurot ja se oli hetken sisällä kuivattelemassa.
Juuri ennen kuin lähdimme kotiin laitoimme Hipulle ulkoloimen ja veimme sen takaisin ulos.
Junamme oli kerrankin ajoissa, joten emme edes joutuneet jäätymään asemalla kovin kauaa.
Nyt alamme tehdä pitsaa ja illalla katsomme Putouksen ja 21 tapaa pilata avioliitto-leffan.
Blogger ei anna mun isontaa muita kuvia, kun ton ensimmäisen, sori! Onneksi ne saisommaksi klikkaamalla.
Kaikki kuvat (c):Milla, paitsi viimeinen (c):minä





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti