perjantai 7. helmikuuta 2014

Powerponi

Moi!
Blogi on herännyt lyhyestä ja epämääräisestä talvihorroksesta ja postaustahti kiristyy. Olen myös kunnostautunut tekemällä bannereita ja innostus blogiin on muutenkin taas huipussaan.
Mutta siirtykäämme asiaan. Tänään lähdin tallille viiden jälkeen ja perille päästyäni nappasin Hipun sisälle. Harjasin ponin ja aloin laittaa sille kamoja päälle. Menin melko pian maneesiin ja aloin kävellä alkukäyntejä.
Käppäiltyäni kymmenisen minuuttia otin ohjat ja aloin ravailla. Annoin ponin ravata ensin puolipitkällä ohjalla, jotta sen lihakset lämpenisivät kunnolla. Jo alussa Hippu tuntui tosi reippaalta.
Aloitin kunnollisen työskentelyn käynnissä. Tein pysähdyksiä ja Hippu kuunteli tosi kivasti. Sen jälkeen menin siirtymiä ravista käyntiin ja takaisin raviin. Hippu oli kivan pehmeä ja kuunteli pieniä apuja. Poni yritti hieman kiirehtiä käynnissä, mutta pienillä puolipidätteillä se pysyi kohtuu rauhallisena.
Menin väistöjä ensin käynnissä ja myöhemmin myös ravissa. Hippu väisti hyvin ja malttoi liikkua samalla myös eteenpäin, vaikka yleensä se menee väistöissä vain sivulle. Ravissa ensimmäiset pari väistöä lähentelivät katastrofia, mutta kun muistin itse ajatella eteen Hippu väisti hyvin ja piti tahdin tasaisena.
Menin lävistäjällä muutamia temponlisäyksiä ja Hippu oli hieman hidas pohkeelle, joten otin raipan avuksi. Hippu heräsi välittömästi raipan nähtyään ja esitteli lennokasta ravia, tosin jarrut taisivat samalla jäädä johonkin... Työskentelin kaarevilla urilla, jotta poni palaisi taas ruotuun ja jäin pian pääty-ympyrälle ravaamaan.
Otin laukat molempiin suuntiin ympyrällä. Aloitin oikeassa kierroksessa ja Hippu laukkasi tosi reippaasti. Poni myötäsi hyvin niskasta ja pitkästä aikaa alkoi tuntua siltä, että poni laukkaa oikeasti kunnolla. Vaihdoin suunnan ja laukkasin vasempaan kierrokseen. Hippu oli edelleen tosi hyvä, joten muutaman kierroksen jälkeen annoin ponin ravata heti eteen-alas.
Loppuraveissa Hippu oli jo rauhoittunut ja ravasi rauhassa ja hyvässä tahdissa. Kävelin vielä loppukäynnit ja vein Hipun sisälle.
Tallissa Hippu sai loimen päälleen ja lämpimät puurot turpansa eteen. Autoin vielä iltatallin tekijää antamalla kaikille hevosille väkirehut





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti