keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kahden ponin liikuttelua

Moikka!
Kuten otsikosta voi päätellä, tänään olikin ratsastettavana kaksi ponia. Ensin tarkoitus oli mennä vain Hipulla, mutta sitten sainkin alleni myös toisen ponin. Voisin kertoa päivästä vähän tarkemmin.
Menin tallille kolmen jälkeen ja haimme ensin Ellu-ponin pikkutallista. Äiti siis tarvitsi Ellua tänään.
Vähän myöhemmin aloin hoitaa Hippua. Hipulla oli ollut aiemmin kengitys, joten se oli jo sisällä. Poni meinasi nukahtaa, kun harjasin sen.
Laitoin ponille kamat ja menin sen kanssa maneesiin. Kävelin pari kierrosta maasta käsin ja sen jälkeen kiipesin selkään.
Aloin mennä kulmia ja keskittyä siihen, että poni ei taivu kaulasta, vaan niskasta. Hippu oli tosi energinen ja yritti koko ajan mennä kovempaa. Sain kulmat nopeasti ratsastettua kunnolla ja siirryin tekemään avoja. Hippu meni hyvin ja malttoi astua kunnolla ristiin, vaikka yleensä se vain koittaa poistua paikalta jonkinsortin kylkimyyryssä. Avojen jälkeen ratsastin paljon uran sisäpuolella, jotta poni oli varmasti suora.
Menin hitaassa ravissa avoja. Hippu meni tosi kivasti, itse jopa yllätyin, kun se toimi niin hyvin! Oikeassa kierroksessa tuli ensin pari tahtirikkoa, mutta kun muistin itse ratsastaa aktiivisesti, poni alkoi taas mennä hyvin ja olla tasainen.
Laukat otin pitkillä sivuilla. Nostin pitkän sivun alussa laukan ja laukkasin koko suoran rauhallisesti. Sivun lopussa tein pysähdyksen. Hippu pysähtyi hyvin ja laukkakin oli tarpeeksi rauhallista ja tasapainoista. Otin vain pari toistoa molempiin suuntiin.
Lopukksi menin ravissa väistöjä ja ympyröitä. Hippu alkoi liikkua hyvin koko selän läpi ja teki suunnanvaihdot ilman tahtirikkoja.
Käveltyäni loppukäynnit vein ponin talliin. Otin Hipulta kamat pois ja annoin sille puurot. Hippu sai jäädä sisälle syömään heinää.
Vähän ajan päästä äiti pyysi, että ratsastan Ellulla, koska sillä oli niin paljon virtaa. Hyppäsin ponin selkään ilman satulaa ja se tuntui heti todella energiseltä! Ellu on siis yleensä aika laiska ja tekee asioita vain, jos on pakko.
Otin heti ravia ja poni tuntui tosi tutulta ja turvalliselta, vaikka vauhtia olikin tosi paljon. Menin puomeja ravissa ja tein paljon suunnanvaihtoja. Laukassa poni pukitteli aika paljon, mutta Ellun pukit on niin pieniä, että minulla ei ollut mitään ongelmia pysyä kyydissä.
Laukkojen jälkeen ravasin vielä ja tein pari temponlisäystä. Ratsastin kokonaisuudessaan vähän päälle 10 minuuttia, koska minun ei edes pitänyt mennä Ellulla tänään.
Palautimme Ellun pikkutalliin ja kävimme sanomassa Hipulle heippa. Sen jälkeen lähdimme kotiin.


Ellu♥



Hieno poni!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti