keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Melkein kuin esteitä:)

Moi kaikki!
Ihan ensin, blogissa on taas uusia lukijoita, kiitos kaikille uusille ja vanhoille lukijoille ja tietysti myös teille anonyymeille stalkkereille! Lisäksi kommenttejakin on tullut pitkästä aikaa, joten kiitos myös siitä:) Jatkakaa samaan malliin!
Tänään tultuani koulusta lähdimme melkein suoraan tallille. Mummi oli meillä, joten pääsimme hänen kyydillään.
Tallille saavuttuamme kävin "pikkuallissa" katsomassa tallin uutta varsaa, joka tuli Virosta pari päivää sitten. Varsa oli ihan megasöpö♥
Menimme takaisin "isoon" talliin ja hain Hipun sisälle. Laitoin ponin käytävällä kuntoon ja laitoin sille estekamat päälle. Testasin myös meidän uutta martingaalia, mutta onnistuin solmimaan sen niin lahjakkaasti, että päätin jättää sen käytön väliin.
Menin maneesiin ja kannoin neljä kavalettipalikkaa ja kolme puomia toiselle pitkälle sivulle. Ensin oli puomi, sitten 1 laukka-askel, jonka jälkeen pieni kavaletti, kaksi laukkaa ja toinen pieni kavaletti.
Tässä kuva ekasta tehtävästä. Valkoset on sitte kavalettipalikoita:)
Hippu oli tosi innokas, ja alkuverkan jälkeen, kun aloin tulla tehtävää Hippu hyppäsi kunnon loikilla kaikki "esteet", vaikka ne oli vain 20cm korkeita. Poni yritti myös kaahata, mutta epäonnistui yrityksessään ja malttoi mennä nätisti.
Vaihdoin tehtävää ja sijoitin esteet niin, että ensin oli yksi puomi, sitten yksi laukka-askel, ristikko, kaksi laukka-askelta ja pieni kavaletti. Poni meni tosi hyvin, joten testasin tätä vain pari kertaa, joista jokainen onnistui hienosti ja Hippu nosteli jalkojaan hyvin.
Älkää välittäkö rumista kavalettipalikoista.
Vaihdoin taas tehtävää ja laitoin ensimmäisen puomin vasemman päädyn kavalettipalikan päälle. Toisesta puomista laitoin oikean päädyn kavalettipalikan päälle ja kolmannen annoin olla edelleen pienenä kavalettina. Tätä tehtävää kokeilin vain ravissa, mutta poni nosti pari kertaa kavalettien välissä laukan, joten annoin sen laukata. Poni yritti mennä aina matalimmasta päästä, joten kouduin olemaan tosi tarkkana. Pari kertaa, kun korjasin Hippua keskemmälle se hyppäsikin kavaletin reunan yli, mutta eipä mennyt ainakaan matalimmasta kohdasta!
 Vaihdoin kaikki puomit ravivälille ja laitoin niiden ristikkäiset päädyt kavalettipalikalle. Ravivälistä moni voi päätellä, että menin tehtävää vain ravissa. Poni venytti askelta tosi hyvin ja meni rennosti. Se ei kolauttanut kertaakaan jalkaansa puomiin. Annnoin Hipun kävellä pitkään ja samalla valmistelin viimeistä tehtävää.
Viimeiseksi laitoin pitkälle sivulle puomin ja keskihalkaisijalle 30cm korkean kavaletin. Menin ensin puomin ravissa ja nostin laukan. Käänsin keskihalkaisijalle ja hyppäsin kerran kavaletin, tosin Hippu vain astui sen yli isommalla laukka-askeleella, hassu poni:) Ravasin pitkät loppuravit ja tulin alas.

Talutin Hippua ja samalla keräsin kavaletit pois maneesista. Kun olimme kävelleet tarpeeksi vein ponin talliin ja otin siitä vähän kuvia. Otin Hipulta kamat pois ja laitoin loimen ja kylmäyssuojan. Talutin sen karsinaan ja se sai puurot. Hipulla oli heinät odottamassa, joten puurojen jälkeen se alkoi syödä heinää. Otin 15 minuutin kuluttua kylmäyssuojan pois ja äiti otti minusta ja Hipusta kuvia. Otin loimen pois ja mummi tuli hakemaan meidät kotiin.

Rakas♥
Tältä päivältä on yös videomateriaalia, mutta en ole vielä editoinut sitä, joten laitan sen luultavasti huomenna:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti