keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ei satulaa, ei järkeä!

Moi vaan:)
Nyt on jo vuosi 2014! Pitäisikö nyt tuntua jotenkin erilaiselta?:D Otin illalla (ja yöllä) vähän kuvia raketeista, joten päätin laittaa niitä tännekkin uuden vuoden kunniaksi:)


Tänään menimme äiidin ja aktiivisen tallikoiramme, Namun, kanssa tallille puoli yksi. Hain Hipun tarhasta ja laitoin sen kuntoon vesiboksissa. Poni oli päättänyt liata itsensä lahjakkaasti, joten jaloista sai rapsuttaa kuraa pois todella pitkään. Ajattelin ensin mennä irrottelemaan kentälle estepenkillä, mutta päätinkin mennä välillä ilman satulaa.
Kävelin alkukäynneiksi taas vanhan tutun lenkin tallin omistajan pihaan ja sieltä laitumien takaa kentälle. Sama puunrunko, joka aiheutti harmaita hiuksia jo viimeksi oli taas aivan kamala Hipun mielestä. Poni puhisi aikansa ja yllättäen päätti kääntyä takajalkojensa ympäri ja poistua paikalta. Pysyin jotenkuten kyydissä ja sain Hipun maaniteltua rungon yli, tosin ylitys tapahtui kunnon loikalla...
Kentällä Hippu tuntui aluksi tosi hyvältä, mutta kun siirryin raviin poni alkoi vääntää vastaan. Hippu ei missään nimessä suostunut asettumaan eikä kuuntelemaan sisäpohjetta, joten tappelimme aiheesta ensin käynnissä ympyrällä ja sitten vielä sama ravissa.
Kun poni oli kohtuullisen hyvän tuntuinen nostin laukan. Hippu laukkasi molempiin suuntiin ihan kivasti. Laukka pyöri kohtuullisesti ja poni myötäsi hyvin. Sain kerrankin sisäpohkeen läpi, joten päätin kävellä välillä pitkin ohjin. Tässä vaiheessa äiti tuli ottamaan meistä vähän kuvia.
Siirryin työstämään ravia ympyrälle ja Hippu puski taas kerran sisäpohjetta vasten. Sain vasemmassa kierroksessa pohkeen hyvin läpi, mutta oikeassa kierroksessa kesti tosi kauan, ennen kuin neiti Höpöheinä päätti antaa periksi! Lisäksi Hippu yritti jatkuvasti kiihdyttää ravia, joten siellä istuminen oli melko haastavaa.
Otin vielä vähän laukkaa. Aloitin ympyrällä vasempaan kierrokseen ja poni oli ihan kohtuullisen kiva, vaikkakin alkuun puski taas sisäle ja yritti kiihdyttää. Sain kuitenkin kohtuullisen pätkän, joten vaihdoin suuntaa. Oikeassa kierroksessa laukka oli välillä nelitahtista ja Hippu vaan kiihdytti ja kiihdytti. Väänsin ponia siinä laukkaympyrällä varmaan 5 minuuttia, kunnes sain vähän myötäystä ja otin loppuravit. Hippu ravasi kivan rennosti ja reippaasti.
Kävelin loppukäynneiksi vielä saman lenkin, kuin aluksikin. Hippu kyttäsi ensin joitain kottikärryjä ja kun niistä päästiin ohi tuli taas se kamala puunrunko. Tällä kertaa Hippu meni kuuliaisesti rungon eteen, yritti jarruttaa, mutta kun laitoin pohkeen kiinni poni loikkasi korkeassa kaaressa toiselle puolelle "estettä" ja pysähtyi siihen. En ollut yhtään varautunut hyppyyn, koska poni olisi voinut ihan hyvin astua rungon yli. Onneksi minulla oli Hipun harjasta kiinni, joten pysyin kyydissä ilman suurempia ongelmia.
Vein Hipun talliin ja otin siltä suojat ja suitset pois. Hippu sai puurot ja vein sen takaisin ulos, koska se ei ollut kovin hikinen ja ulkoloimessa on kuitenkin fleecevuori. Pesin vielä suojat pikaisesti ja lähdimme kohti kotia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti