lauantai 4. tammikuuta 2014

Kun pikkutyttö pääsee suuren kouluhevosen selkään...

Moi!
Tänään sain taas uuden upean kokemuksen, kun menimme katsomaan tuttumme Black nimistä puoliveristä.
Haimme "Blackien" tarhasta ja luulin sitä shireksi, koska se oli niin valtava ja jykevä. Harjasimme Blackien ja se oli aivan järjettömän korkea! En edes ylettänyt harjaamaan sen selkää.
Blackien omistaja laittoi sille satulan ja suitset. Tallin pihalla kiipesin (vaivalloisesti) satulaan ja kävin kävelemässä alkukäynnit peltolenkillä. Blackie tuntui aika laiskalta ja yhdessä vaiheessa se pysähtyi enkä meinannut saada sitä lainkaan liikkeelle.
Palattuamme tallille Blackien omistaja meni hetkeksi selkään. Kentällä Blackie näytti tosi hienolta.
Sitten pääsin itse kyytiin. Ensin hevonen liikkui pää korkeuksissa ja ravissa pompin ainakin puoli metriä ilmaan. Menin ympyröitä ja suunnanvaihtoja käynnissä ja ravissa, mutta Blackie ei rentoutunut yhtään.
Laukkasin vähän ja Blacien laukka olikin aivan ihanaa! Semmoista isoa keinuhevoslaukkaa, jota tekee vain mieli jatkaa ja jatkaa...
Laukan jälkeen menin väistöjä ja keksin, miten polle toimii. Sain sen kivan rennoksi käynnissä ja ravikin oli jo ihan kohtuullista. Tein edelleen paljon ympyröitä.
Laukkasin vielä vähän ja Blackie oli maailman hienoin! Se liikkui rennosti ja reippaasti koko ajan.
Lopuksi Blackien omistaja meni vielä vähän ja äitini käveli loppukäynnit. Veimme hepan talliin ja otimme siltä kamat pois. Annoimme Blackielle melassivettä ja laitoimme sille loimen päälle. Blackien omistaja vei sen tarhaan, jossa oli muuten myös sen täysiveli, Breik (en ole varma kirjoitusasusta). Laitoimme Blackien iltaruuat valmiiksi ja poistuimme paikalta.
Ajoimme Pornaisten keskustan kauta ja ihmettelimme, miten pieni paikka se on! Kävimme mäkkärissä syömässä ja jatkoimme matkaa "meidän" tallille.
Hain Hipun sisälle ja Blackien omistaja kävi sen lihaksia läpi ja hoiti sitä muutenkin. Juoksutin sitä ja se näytti vähän könköltä, mutta se saattoi myös johtua siitä, että Hipun oli vaikea pitää tasapainoa ympyrällä. Hippu yritti koko ajan pukitella, kun käskin sitä suurentamaan ympyrää. Sitten kun yritin rauhoittaa sitä, se vain siirtyi liian hitaaseen raviin. Saimme kuitenkin pari tasaista pätkää, joten laitoimme Hipulle kamat päälle.
Menin Hipulla ja se vaikutti ihan hyvältä. Laukkasin aika paljon ja poni myötäsi hienosti, laukka on siis kehittynyt tosi paljon! Myös ravi vaikutti yllättävän hyvältä.
En mennyt Hipulla kauhean kauaa. Lopetettuani ratsastuksen vein Hipun kamat pois ja laitoin sille loimen. Juuri ennen kotiin lähtöä annoin ponille iltapuurot ja se jäi syömään tyytyväisenä.
Laitoin postauksen loppuun vielä pienen videon, harmi kyllä siinä on vain viiminen laukkaosuus...
Alkukäynnit pellolla

Tältä meidän meno näytti aluksi...


Hieno Blackie♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti